A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Energia és fűtés

2016. november 11. - Central Home


Most, hogy lassan a fagy és a hideg ellen kell védekeznünk, szeretnénk bemutatni néhány alternatív megoldást és lehetőséget arra az esetre, ha mondjuk fűtési szokásainkat vagy rendszerünket szeretnénk megváltoztatni.

Sokak által alkalmazott módszer, hogy amikor nem tartózkodunk otthon, akkor lejjebb csavarjuk a fűtést. Természetesen akkor, ha ezt megtehetjük és nem központilag vezérelt fűtési rendszerről beszélünk. Érdemes megvizsgálni a nyílászárókat, hogy biztosan megfelelőek, illetve a szigetelést. Sokan használnak padlófűtést, erre is elmondható, hogy lejjebb kell állítani, ha nem tartózkodunk otthon. 

Érdemes figyelembe venni, hogy nem szabad túlfűteni a lakást. Teljesen fölösleges a 23-25 fok. A 19-22 bőven elegendő!

Néhány befektetési tipp, hogy korszerű legyen fűtési rendszerünk:

1. Napelem

A napelem cella: átalakítja a fényt közvetlenül elektromos energiává, egy úgynevezett fotovoltaikus hatás által. Ez a fotovoltaikus cella, ha fény éri, képes elektromos áramot generálni anélkül, hogy külső energiaforrásra csatlakozna.

Sokan ismerik és egyre többen is alkalmazzák. Visszatartó erő szokott lenni, hogy drága, vagy későn térül meg a beruházás. Ezért ajánlatos utánanézni. A befektetés végösszege képlékeny.

A legfontosabb információ, hogy mennyi elektromos áramot fogyaszt az a háztartás, amelyet napelem rendszerrel szeretnénk felszerelni. Ezen információk alapján konstrukciót készítenek, hogy mekkora teljesítményű napelem rendszer fedezné ezeket a költségeket. A legpontosabb számításokat az egyéni napelemes rendszerek tervezésével tudják megállapítani.

2. Biokandalló

Egyre elterjedtebb. Sok kis lakában is szívesen alkalmazzák, mert elérhető árkategóriában mozog, dizájnos, kellemes hangulatot teremt és bőven elegendő egy szoba felfűtésére.

Használatához nincs szükség kéményre, építési munkálatokra, engedélyeztetésre és nem kell tároló helyiséget kialakítani fának. Léteznek fedettek, de nyitott tetejűek is. Használatuk biztonságos és kellemes. Panellakástól a társasházig, bármilyen otthonba beszerelhetőek. A kandalló a hőt bioetanol égetéséből nyeri.

3. Okosfűtés

Telefonunkkal és tabletünkkel is irányíthatjuk fűtési rendszerünket. Igaz ez a hőfokra, de különböző információkat is kaphatunk. Beállíthatjuk, mikor csökkenjen vagy emelkedjen a hőfok, úgy, hogy nem is kell otthon lennünk. Budapesten, az új építésű ingatlanokban már találkozhatunk ezzel a megoldással.

Az ingatlan ára ebben az esetben a szolgáltatást magába foglalja.

 

Kínálatunkban a legmodernebb fűtési rendszerrel  felszerelt, korszerű ingatlanok közül is válogathat! 

Forduljon hozzánk és szakértő csapatunkhoz! :)

Email: info@centralhome.hu

biokandallo_ajanlat_01_large.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr6711947403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása