A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

A lakásárak változása 2016. harmadik negyedévében

2017. február 09. - Central Home

Az MNB tájékoztatót adott ki a lakásárindex alakulásáról, 2016. harmadik negyedévére vonatkozóan. Az ismertetőből kiderül, hogy a lakások ára ebben az időszakban,  mint egy 5,9 százalékkal növekedtek az előző periódusokhoz képest. Ez a drasztikus emelkedés a vidéki ingatlanárak gyorsulásának köszönhető: a Budapesten kívüli városok eladó lakóházainak az ára mintegy 4 százalékkal növekedett, míg a különböző községekben elhelyezkedőké 12 százalékkal. Mindazonáltal, ha az erősödés ütemét éves szinten vizsgáljuk, elmondható, hogy a fővárosban történt változás kiemelkedő volt, hiszen mintegy 22,4 százalékos emelkedés figyelhető meg. Ezzel szemben a vidéki községek és városok növekedése mindössze 4 százalékra tehető.

p1.png

Ha az ingatlanárak változását a különböző régiók területére vonatkoztatva figyeljük, megállapítható, hogy két kivétellel relatíve homogén képet kapunk az egyes területekre lebontva. A régiók többségében a városi lakás árak körülbelül 3-5 százalékos emelkedést mutattak a harmadik negyedév során, míg éves szintre vonatkoztatva ez a szám 8 és 12 százalék közé tehető. A régiók közül a legnagyobb emelkedés az észak-magyarországi régióban volt megfigyelhető, ezzel ellentétben a dél-dunántúli régióban egy minimális árcsökkenés volt észrevehető.

regio.png

Összegezve a leírtakat, megállapítható,  hogy az ingatlanárak  növekedése a 2016. harmadik negyedévére vonatkozóan 5,7 százalékos volt, amíg országos szintre vonatkoztatva ez  átlagosan 13,9 százalékos emelkedést eredményezett. 

Forrás: Tájékoztató az MNB lakásárindex alakulásáról a 2016. harmadik negyedéves adatok alapján

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr5512237788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása