A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Feng shui

2017. február 21. - Central Home

Nem érzed magad kiegyensúlyozottan otthon? Nem alszol eleget? Tudjuk a megoldást, ez a feng shui. De mit is takar ez pontosan? Mi a jelentése? A feng shui mintegy 4000 éves múltra tekint vissza az ősi Kínában. A feng shui mint fogalom szelet vagy vizet jelent, kicsit bővebb értelmezésben környezetet. Amennyiben figyelembe vesszük a szabályait képesek lehetünk olyan környezetet kialakítani otthonunkban, mintha az érintetlen természetben tartózkodnánk. Nézzük is tehát, hogy mik azok a szabályok, amire érdemes oda figyelni, hiszen ez a blogbejegyzés azért született, hogy összeszedjük a feng shui trükkjeit!

fengshui.jpg

Családi fotók vannak a hálószobádban? Nos, akkor rossz hírekkel kell szolgálnom, hiszen a feng shui úgy tartja, hogy ennek az az eredménye, hogy a rokonaid bele fognak szólni a magánéletedbe, már pedig ezt nem szeretnéd ugye!? Ideje száműzni őket a hálón kívülre és csak a kedveseddel való fotókat megtartani, hiszen a hálószoba a kettőtök 'szentélye'.

A feng shui kifejezetten kedveli a zöld növényeket a lakásban. Hamarosan itt a tavasz, szóval ideje beszerezni még többet belőlük! Te is az a kategória vagy esetleg, aki nem képes semmilyen növényt életben tartani, csak a kaktuszt? Akkor inkább maradj növények nélkül a lakásban, mivel hegyes leveleinek köszönhetően csak negatív energiákat vonz be és éppen az ellenkezőjére törekszünk! 

kaktusz.png

Fontos a berendezési tárgyaink szempontjából, hogy például a tükröt soha ne tegyük az ággyal szembe és a törött tárgyainktól szabaduljunk meg, ugyanis ezek a félresiklott életet jelképezik.

Ahogy az előzőekben is említettem a feng shui célja a pozitív energia, azaz a chi áramlása. Ennek érdekében érdemes betartani pár dolgot, például, hogy csökkentsük a szobában elhelyezett bútorokat, hogy letisztult legyen és szabadon áramolhasson az energia, ezenkívül a feng shui az elektromos eszközökkel sincs kibékülve, így ha tehetjük ideje száműzni a tévét, hifit, elektromos ébresztőórát az alvóhelységünkből. 

A feng shui szabályai igen egyszerűek, akár saját magunk is be tudjuk rendezni így otthonunkat. Esetleg ha kevés idővel rendelkezünk vagy biztosra szeretnénk menni, kérjünk meg egy szakembert, hogy segítsen nekünk! És ahogy már sokszor hallottuk, a nyugodt és megfelelő mennyiségű alvás, illetve pihenés a kulcsa a kiegyensúlyozott életnek! ;) 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr5112278775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása