A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Hogyan védjük meg lakásunkat a betörőktől,amíg távol vagyunk

2017. április 19. - Central Home

Sziasztok! A mai blogbejegyzésünkben néhány szuper tippet adunk nektek azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes odafigyelnetek, ha elutaztok és üresen marad a ház vagy a lakás. Ma Magyarországon az egyik leggyakrabban elkövetett bűncselekmény még mindig a betöréses lopás. Sajnos sokszor előfordul, hogy a tulajdonosok nem elég körültekintőek, amikor a házat elhagyják és ezért történik meg a jogsértés. 

Mi most adunk nektek néhány alapvető tippet, hogy mik azok amikre fontos figyelmet fordítani! Reméljük segíthetünk nektek, hogy nehogy bűncselekmény áldozatává váljatok! 

0419.jpg

 

1. Figyeljünk a nyílászárókra!

Igen tudjuk, hogy ez igen alapvetőnek tűnik, de mégis gyakran fordul elő, hogy a nagy kapkodásban és felfordulásban elfelejtjük bezárni az ablakot vagy az ajtó biztonsági zárját ráfordítani! Mindezek mellett érdemes a redőnyöket is leengedni, illetve behúzni a függönyöket!

2. Teendők a lakásban!

Figyeljünk oda arra, hogyha vezetékes telefont használunk, akkor nem árt, ha kikapcsoljuk vagy kihúzzuk, amíg elutazunk, hiszen a folyamatos csöngés vagy rögzítő kapcsolás egyértelmű jelet adhat arra, hogy elhagyatott a lakás!

Még egy igen egyértelműnek tűnő tanács következik! Semmi esetre se hagyjuk drága értéktárgyat ékszert vagy esetlegesen pénzt a lakásban, még széfben sem! Hiszen manapság már ez sem jelent kihívást a betörőknek! Vigyük át inkább ezeket rokonainkhoz vagy a szomszédokhoz, ha pedig készpénzről van szó, érdemesebb a bankban tartani, mint a dunyha alatt!!!

3. Teendők az udvaron! 

Sokan nem fordítanak kellő figyelmet a kertjükre, ha elutaznak, pedig ez is potenciális veszélyforrást jelenthet, hiába van akár kutya a kertben! 

Érdemes a kerti bútorokat bevinni, hiszen azok nagyon könnyen mozdíthatóak és elvihetőek, továbbá fontos ügyelni a rendre, hiszen ha kint felejtjük például a létrát, azzal csak a betörő munkálkodását segítjük! 

Ha kedvencünket egyedül hagyjuk otthon, akkor kérjük meg a szomszédot vagy egyik rokonunkat, hogy nézzen rá többször, ne csak akkor, mikor ételt visz neki, hiszen gyakran mérgezik meg őket, hogy könnyebben bejussanak. A kutya nem fogja tudni, hogy nem eheti meg az elé tartott étket, mert valamilyen toxinanyag van belekeverve!!!

4. Szerezzünk be riasztót! 

Hála a technika gyors fejlődésének ma már rengeteg különböző riasztó közül válogathatunk, amelyekhez viszonylag egyszerűen hozzá lehet jutni, azonban sajnos a legtöbb igen drága, de nem tehet mást ilyenkor az ember ezt a pénzt rá kell szánni. A riasztók különböző érzékelőkkel rendelkeznek, vannak az ún. passzív infravörös érzékelősek (hőváltozást érzékel adott pontban), amely kategóriájában a legkedvezőbb ár-érték tekintetében! Vannak még olyanok, amelyek mikrohullámos változást, üvegtörést, vagy éppen nyitást érzékel! Igaz nem olcsók, de hatalmas biztonságérzetet adnak, nem csak akkor, ha üres a lakás, hanem akkor is, ha egyedül vagyunk otthon.

5. Néhány apró, de fontos óvintézkedés! 

  • Ne kürtöljük szét, ha nyaralni megyünk! Igen, tudom nagyon jó hír, de talán nem a legjobb, ha az egész város tudja, hogy éppen üres a lakásod!
  • Ne hagyjuk kulcsot lábtörlő, cserép és stb. tárgy alatt
  • Értesítsük szomszédunkat a távollétünkről és kérjük meg, hogy nézzen néha a lakásunkra! 

 

Remélem segíthettünk nektek, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyen otthonotok, ha éppen nem tartózkodtok házon belül!

További kellemes napot kívánunk nektek kedves olvasók! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr9412437179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása