A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Feng shui

2017. február 21. - Central Home

Nem érzed magad kiegyensúlyozottan otthon? Nem alszol eleget? Tudjuk a megoldást, ez a feng shui. De mit is takar ez pontosan? Mi a jelentése? A feng shui mintegy 4000 éves múltra tekint vissza az ősi Kínában. A feng shui mint fogalom szelet vagy vizet jelent, kicsit bővebb értelmezésben környezetet. Amennyiben figyelembe vesszük a szabályait képesek lehetünk olyan környezetet kialakítani otthonunkban, mintha az érintetlen természetben tartózkodnánk. Nézzük is tehát, hogy mik azok a szabályok, amire érdemes oda figyelni, hiszen ez a blogbejegyzés azért született, hogy összeszedjük a feng shui trükkjeit!

fengshui.jpg

Családi fotók vannak a hálószobádban? Nos, akkor rossz hírekkel kell szolgálnom, hiszen a feng shui úgy tartja, hogy ennek az az eredménye, hogy a rokonaid bele fognak szólni a magánéletedbe, már pedig ezt nem szeretnéd ugye!? Ideje száműzni őket a hálón kívülre és csak a kedveseddel való fotókat megtartani, hiszen a hálószoba a kettőtök 'szentélye'.

A feng shui kifejezetten kedveli a zöld növényeket a lakásban. Hamarosan itt a tavasz, szóval ideje beszerezni még többet belőlük! Te is az a kategória vagy esetleg, aki nem képes semmilyen növényt életben tartani, csak a kaktuszt? Akkor inkább maradj növények nélkül a lakásban, mivel hegyes leveleinek köszönhetően csak negatív energiákat vonz be és éppen az ellenkezőjére törekszünk! 

kaktusz.png

Fontos a berendezési tárgyaink szempontjából, hogy például a tükröt soha ne tegyük az ággyal szembe és a törött tárgyainktól szabaduljunk meg, ugyanis ezek a félresiklott életet jelképezik.

Ahogy az előzőekben is említettem a feng shui célja a pozitív energia, azaz a chi áramlása. Ennek érdekében érdemes betartani pár dolgot, például, hogy csökkentsük a szobában elhelyezett bútorokat, hogy letisztult legyen és szabadon áramolhasson az energia, ezenkívül a feng shui az elektromos eszközökkel sincs kibékülve, így ha tehetjük ideje száműzni a tévét, hifit, elektromos ébresztőórát az alvóhelységünkből. 

A feng shui szabályai igen egyszerűek, akár saját magunk is be tudjuk rendezni így otthonunkat. Esetleg ha kevés idővel rendelkezünk vagy biztosra szeretnénk menni, kérjünk meg egy szakembert, hogy segítsen nekünk! És ahogy már sokszor hallottuk, a nyugodt és megfelelő mennyiségű alvás, illetve pihenés a kulcsa a kiegyensúlyozott életnek! ;) 

A siker kulcsa

4+1 tipp, hogyan készítsünk tökéletes fényképet a lakásunkról

Eladó sorba került a lakásod vagy csak kiadnád? Ha ezt minél előbb el szeretnéd érni, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő színben tüntesd fel otthonodat. A siker kulcsát jelentheti néhány kiválóan elkészített fotó, amely megragadhatja az érdeklődőket. Azonban sajnos a mai napig találkozunk rengeteg olyan ábrázolással, ami inkább hátráltatja a sikeres üzletkötést, ahelyett, hogy előremozdítaná. Ha a lakásukat záros határidőn belül el- vagy ki- szeretné adni, akkor tartsa be a következő pontokat:

1. Tiszta otthon

Igen sajnos ez még mindig nem magától értetődő dolog. Ahogy nézzük az éppen általunk kiválasztott lakás fotóit nem biztos hogy megnyerő lesz számunkra, ha szétdobált ruhákat, bevetetlen ágyat, el nem mosogatott edényeket vagy éppen piszkos asztalt látunk. Hiába lenne amúgy minden rendben a kiszemelt ingatlannal, így még sem biztos,hogy a telefonkagylóért fogunk nyúlni, hogy utána érdeklődjünk.

2. Megvilágítás!

A megvilágítás egy nagyon sarkalatos pontot jelent, ugyanis, ha túl sötét van akkor nem látszik jól a lakás, nem lehet belátni a területet. Fontos ezért, ha van rá lehetőségünk nappali fénynél fotózzuk lakásunkat mivel így sokkal szebben mutat. Amennyiben lakásunk esetleg sötét, kevés fénnyel rendelkezik, úgy használjunk világítást de ne vigyük túlzásba azt. 

3. Megfelelő helyiségek kiválasztása

Egy lakáshirdetésnél elsődleges szempont, hogy a kiadni vagy eladni kívánt ingatlan előnyös oldalát mutassuk. Nem kell csak azért 20-30 fotót mellékelnünk, hogy az érdeklődő teljesen átlássa a lakást, elég ha van 5-6 jól megkomponált fotónk, amely az előnyös részekre fókuszál. Érdemes kihagyni a fényképből a szerkezeti hibákat, a festékmállást, a falrepedéseket vagy az esetleges a beázásokat.

4. Térhasználat

Az előző ponthoz kapcsolódóan pár szót ejtenék a térhasználatról is. Ugyancsak gyakori hiba, hogy a tulajdonos azt szeretné, hogy minél jobban lássa a vásárló a lakást, ezért panoráma képet készít, viszont ez túlzás, hiszen ahelyett, hogy jobban látszódna a tér és a lakás minden pontja, csak összezsúfolódik.

+1: Minőség

Az utolsó és talán legfontosabb pont, nagyon fontos, hogy egy erre alkalmas készülékkel készítsük a képeket, hogy élesek legyenek és szépek. Lehet ez akár a telefonunk vagy a fényképezőnk is, de ha teljesen biztosra szeretnénk menni, akkor érdemes megkérni egy fotográfust, aki kiváló képeket készít nekünk pillanatok alatt, ezzel megkímélve minket minden macerától. 

Íme néhány jól elkészített fotó példaként: 

blogb1.jpg

16464139_1042908392487942_3338883781791580160_n.jpg

blogb2.jpg

16229250_1265060140197649_6725899363693887488_n.jpg

Összefoglalva a leírtakat tehát fő az igényesség, figyeljünk az apró részletekre is, hiszen akár azon is múlhat a siker. A bejegyzésben használt fotók mindegyike a Central Home aktuális kínálatából lett kiválasztva, ha esetleg megtetszett valamelyik keress fel minket honlapunkon www.centralhome.hu oldalon vagy írj nekünk e-mailt  az info@centralhome.hu címre és segítünk! :)

Pénteki lakásválogatás!

Mai blogbejegyzésünk keretében összegyűjtöttünk az aktuális kínálatunk néhány gyöngyszemét! Nézzétek meg és válogassatok közülük, ezen a szürke pénteki napon! :)

Eladó lakás a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utcában!

lv1.jpg

lv2.jpg

lv3.jpg

 

Eladó lakás az V. kerületi Stollár Béla utcában!

lv5.jpg

lv4.jpg

Eladó lakás a IX. kerületi Lechner Ödön fasoron!

lv7.jpg

lv6.jpg

Eladó lakás a VII. kerületi Szerdahelyi utcában!

lv8.jpg

lv9.jpg

Eladó lakás a VI. kerületi Paulay Ede utcában!

lv11.jpg

lv12.jpg

 

Reméljük valamelyik lakásunk elnyerte a tetszését! Forduljon bizalommal munkatársainkhoz! :)
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresse fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathat!
www.centralhome.hu

Modern fűtésrendszerek napjainkban

 

Manapság számtalan fűtési rendszer közül válogathatunk. A megfelelő és egyben korszerű fűtési rendszer kiválasztása gondos odafigyelést igényel, hisz a hideg hónapokban kiadásaink igen csak nagy részét a fűtés teszi. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen fűtési rendszerek közül választhatnak. Mai blogbejegyzésünkben szeretnénk nektek bemutatni 3 korszerű fűtési megoldást, amelyeknek talán nem ismeritek számos előnyeit! 

 

biztositas4.jpg

 

Kezdjük a legelején! Mitől is korszerű és ideális a fűtésrendszer? Mit értünk ezalatt pontosan? 

A korszerű fűtésrendszerek innovatív megoldásokra építkezve spórolnak az éves fűtési költségeinken. Mindamellett, hogy egészségesebbek az emberi szervezetre, még energiatakarékosak is! 

Az ideális fűtés nagyobb felületeken elosztva egyenletesen sugározza a hőt. Ebben az esetben kevesebb a levegőáramlással járó hatás. Az egyenletes, sugárzott hő áll a legközelebb a megfelelő közérzet kialakításához.

Első korszerű fűtésünk a padlófűtés! 

A padlófűtésnél a padlóban lévő csövek egyenletesen, alulról fölfelé sugározzák a hőt, nagyobb felületen, mint a hagyományos fűtésnél. Így pozitív hatással van szervezetünkre. Ki ne akarna meleg padlón járkálni a téli, hideg időszakban? 

padlofutes_1.jpg

Plusz előny, hogy máshogy érzékeled a hőt, mint más rendszereknél. Egy-két hőfok csökkenést régen könnyedén megéreztél, padlófűtésnél viszont pár fokkal kevesebbnél is ugyanolyan hőérzeted lesz! 

Egészségünkre gyakorolt pozitív hatásként kell még megemlítenünk, hogy az egyenletes sugárzásnak köszönhetően a por sem kering a szobában! 

padl_pc3_pb3_jpg_pagespeed_ce_kfc62yjddb.jpg

Korszerű megoldást kínál számunkra a mennyezetfűtés is! 

A mennyezetfűtés a padlófűtéshez hasonló pozitív hatásokkal rendelkezik: egészségesebb mint a hagyományos fűtési rendszerek, költséghatékony és esztétikai szempontból láthatatlan!  Nagy felületen egyenletesen, lassan áramoltatja a hőt. Ennél a megoldásnál nem csak fűtés, hanem a hűtés is egyaránt kivitelezhető.

Hasonló előnyökkel bír a falfűtés is!

A falban kis átmérőjű csövek elhelyezése után a csövekben egyaránt hideg és meleg vizet is áramoltathatunk. Így kettő problémát oldunk meg egyszerre! Emellett kevés vízhasználatot igényel, és gyorsan felfűti otthonunk!

 

legyel_te_is_ertekesito_a_central_home_nal_66795292619458_1_1.jpg

 

Forrás:

http://www.comfortsystem.hu/

http://www.alternativenergia.net/korszeru-futesi-rendszerek.html

Jön a tavasz

..hozzuk rendbe lakásunkat!

Közeleg a tavasz lassan, az időjárás is kezd megenyhülni, itt az idő, hogy rendbe hozzuk házunkat kívül-belül egyaránt és hogy kicsit feldobjuk kertünket! De lássuk csak mik is egészen pontosan a ház körüli teendők ilyenkor és mivel varázsolhatjuk otthonunkat is tavaszivá! :)

1. Virágok

A tavasz egyik leggyönyörűbb jelensége, amikor a télen elszáradt barnává változott környezetünk újra megtelik színekkel. És ki ne szeretné a szép színes kertet, amire, ha ránézünk azonnal mosolygósabb vidámabb kedvünk lesz? Itt az ideje tehát, hogy beszerezzük a különböző virágmagokat,-hagymákat és nekilássunk a kertészkedés nyugtató foglalatosságának. A nárcisz, a gyöngyike, a tulipán és a jácint gyönyörű színpompával terítheti be kertünket! 

colourful-tulipa-szinpompas-tulipanok-5687091271.jpg

2. Kerti bútorok

A tavasz beköszönte remek alkalom arra, hogy a természetben töltsük az időnket, ezért érdemes a tél során elpakolt kerti bútorainkat kihalásznunk a porlepte helyükből és tisztává varázsolnunk, majd újra a kert fénypontjává tennünk. A következőekben szemezgetek a 2017-es kerttrendből, szóval ha nincs még kinti bútorod, vagy csak hódolsz aktuális divatnak úgy tartsd be a következő pontokat! Az idei év során a kertépítők kegyesek voltak hozzánk, hiszen népszerűek lesznek továbbra is a magunk által termesztett növények, a gondozást nem nagyon igénylő pozsgások, díszfüvek és törpe örökzöldek. A bútorokat tekintve már kicsit nagyobb kihívást kapunk, hiszen itt a jelszó az egyedi lesz, minél különlegesebb annál jobb.

3. Garázs és kocsibeálló

Mielőtt ideér a tavasz, ajánlatos lecsekkolni az autóbejárónkat, hogy minden kültéri lap a helyén van és hogy nem billeg. Amennyiben még garázzsal is rendelkezünk, akkor jöhet a nagy tavaszi lomtalanítás és a biztonságkedvéért garázsajtónk működését is nézessük meg. 

Igaz, hogy sok a teendő ilyenkor, de szerintünk mindenki lelkesen várja már ezután a hideg és zord tél után a tavasz beköszöntét. Írjunk listát a feladatokról, rendszerezzük, hagyjunk magunknak megfelelő mennyiségű időt az elvégzésükre és akkor gond nem lehet! Ha elkészültünk csak üljünk ki a csodás kertünkbe, a természetbe és élvezzük a napsütést! :)  

blog3.jpg

Lakás trend 2017

..avagy mitől lesz menő a lakásod idén?

Felújítást esetleg átépítést tervezel a lakásodban idén? Akkor olvasd el a mai friss blogbejegyzésünket, amelyben a 2017-es év lakberenedezési trendjeiből fogunk szemezgetni. A divat változik, trendek jönnek és mennek és bizony, ami már hosszú ideje népszerűségnek örvend attól el kell búcsúznunk, legalábbis egy időre.

Színek és minták

A tavalyi év meghatározó trendje volt a különböző hűvös és fehér tónusok használata. Az idei divat ezzel teljesen szembe megy, búcsút mondunk a teljesen letisztult és egyszerű eleganciának és jön helyette valami új, valami merész. Az idei slágerszínek, a drágakövek különböző árnyalatai lesznek, mint például az ametiszt vagy éppen a zafír.

A designerek már a 2016-os évben is jelezték a tapéta visszatérését a divatba, ám tavaly még csak a hangsúlyos falakon jelentek meg. Ezzel ellentétben a 2017-es év során reneszánszukat fogják élni a hatalmas mintás tapéták, virágokkal, nonfiguratív formákkal, bármivel ami óriási és fényűző.

16464919_1274323362655659_447727444137345024_n.jpg

 15338564_1195103867247795_7565625947496382464_n_1.jpg

A márvány

Idén ideje búcsút mondani a gránitnak, ugyanis egy másik nagy visszatérő lesz idén  a márvány, legyen szó akár a konyhai vagy fürdőszobai felületekről. A jelszó minél több, annál jobb! A márvány megjelenik a bútorok mintáján, a textilanyagokon és a dekoráción is. 

16464942_1333132236709620_181017465478709248_n_1.jpg

A hálószoba

A tavalyi év bútorpiacát a hatalmas, robosztus és rusztikus ágykeretek uralták minden formában. Azonban mint, ahogy említettem ami sokáig divat annak mennie kell. Idén felváltja a bőrrel, műbőrrel, illetve bársonnyal huzatolt ágytámla, ami hihetetlen eleganciát kölcsönöz hálószobánknak, és valódi ékességgé válik ettől. 

2_1.jpg

Az idei trend igazi gyöngyszemmé varázsolja otthonunkat. Ha tetszik valamelyik használd te is bátran, add hozzá a saját stílusod és így fogsz tökéletes és gyönyörű otthont teremteni, ahol szívesen töltöd el az idődet!

A felhasznált fotók, mindegyike a Central Home aktuális ajánlatai közül került kiválasztásra, amennyiben felkeltette érdeklődését valamelyik lakásunk vagy kérdése lenne, keresse fel honlapunkat, a www.centralhome.hu-t vagy írjon email-t a info@centralhome.hu címre.

Források :

  • http://otthonterkep.blog.hu/2016/12/19/ints_bucsut_a_granitnak_es_a_rozsdamentes_acelnak_itt_a_2017-es_trend
  • http://www.almaimotthona.hu/2017-lakberendezesi-trendek_img-3.html

A vintage stílus!

 

 

Évek óta köztudatban van a vintage stílus, viszont tudjuk, mit is takar pontosan? 
Mai blogbejegyzésünk témája a vintage!

 

1437590938_5.jpg

 

Manapság ki ne akarná minél divatosabban, egyedien berendezni, meghitté tenni szeretett otthonát? Rengeteg stílus hódít manapság a lakberendezés témakörében, mint például a skandináv, vintage, vagy az eklektikus stílus. Blogbejegyzésünkben kifejezett figyelmet fordítunk a már évek óta közkedvelt vintage stílusnak. 

 

vintagekep2-1024x811.jpg

 

A vintage stílus nem csak az öltözködésben, hanem a lakberendezésben is divatossá vált. Napjainkban már elengedhetetlenné vált néhány ilyen stílusú elem becsempészése otthonunkba! 

A vintage központi gondolata, hogy új és régi bútorokat keverjünk egymással. Új bútorokat koptatással, csiszolással átalakítsunk, vagy a régi bútorokat egy két modern elemmel felpezsdítsük. Már nem is olyan haszontalan a nagyi régi komódja, igaz? 

 

affordable-vintage-style-wallpaper-ge9458.jpg

 

Fontos megjegyezni, hogy a vintage nem egyenlő a retró stílussal, mivel nem az 50-60-70-es évek felidézésén van a hangsúly, hanem korszakok vegyítésén. A stílus jellemzője az ütött-kopott bútorok, a színek harmonizálása, tükrök és régi stílusú anyagok hangsúlyozása. A vintage kialakításához nem kevés kreativitás és stílusérzék szükséges. Viszont ha ez megvan, akkor garantált a siker! 

 

vintagekep1-1024x716.jpg

 

Hol találhatunk vintage stílusú bútorokat? 

Manapság nem könnyű egyedi bútorokat találni, eltérni a megszokott bútoráruházak kínálatától. Vintage stílusú bútorokat kifejezetten erre szakosodott bútorüzletekben lehet beszerezni (a legtöbb online webáruház), illetve régiség vásárokon, piacokon, adok-veszek csoportokban is rengeteg kincs rejtőzik, potom összegekért! Viszont érdemes szétnézni nagyszüleink, idősebb családtagok padlásain, sokszor a vintage darabokért ki sem kell mozdulni! 

 

 

Pénteki lakásválogatás!

legyel_te_is_ertekesito_a_central_home_nal_66795292619458_1.jpg

Mai blogbejegyzésünkben ismét összegyűjtöttünk nektek néhány lakást aktuális kínálatunkból! Nézzétek meg őket és válogassatok! 

 

Eladó lakás a VII. kerületi Garay téren!

Eladó a VII. kerületi Garay téren, egy 2007-ben épült társasházban lévő 70 nm-es lakás, amihez egy 40 nm-es terasz tartozik. Második emeleti, kertre néző napfényes lakás két hálóval, plusz nappalival rendelkezik. 

Irányár: 43.000.000 Ft!

 

294531.jpg

294530.jpg

294528.jpg

 

Eladó lakás a VII. kerületi Dohány utcában!

Eladó a VII. kerületi Dohány utcában magas minőségben felújított napfényes lakás egy liftes, homlokzati felújításon frissen átesett házban. A 3 szobás lakás 100 nm-es.

Irányár: 60.000.000 Ft

 

287410.jpg

287406.jpg

 

Eladó lakás a VI. kerületi Lázár utcában!

Eladó a VI. kerületi Lázár utcában egy új építésű, 3. emeleti, 83 nm-es lakás. A kettő plusz kettő fél szobás ( nappali és három hálószoba) lakás a belváros szívében, a Bazilikánál található.

Irányár: 69.000.000 Ft

 

284570.jpg

284569.jpg

 

Eladó lakás az V. kerületi Kálmán Imre utcában!

Eladó az V. kerületi Kálmán Imre utcában egy luxus módon bútorozott lakás. A 92 nm-es, első emeleti lakás egy amerikai konyhás nappalival, 2 hálószobával, 2 fürdőszobával és világos, utcára nyíló ablakokkal rendelkezik.

Irányár: 87.000.000 Ft.

unnamed_10.jpg

unnamed_4.jpg

 

Eladó lakás a VIII. kerületi Nagytemplom utcában.

Eladó a VIII. kerületi Nagytemplom utcában egy 47 nm-es, emeleti, 2 szobás lakás. Az ingatlan állapota makulátlan, elosztása rendkívül kedvező.

Irányár: 36.000.000 Ft!

 

291436.jpg

291432.jpg

 

Reméljük valamelyik lakásunk elnyerte a tetszését! Forduljon bizalommal munkatársainkhoz! :)
Email: info@centralhome.hu

Vagy keresse fel weboldalunkat, ahol további lakások közül is válogathat!
www.centralhome.hu

A lakásárak változása 2016. harmadik negyedévében

Az MNB tájékoztatót adott ki a lakásárindex alakulásáról, 2016. harmadik negyedévére vonatkozóan. Az ismertetőből kiderül, hogy a lakások ára ebben az időszakban,  mint egy 5,9 százalékkal növekedtek az előző periódusokhoz képest. Ez a drasztikus emelkedés a vidéki ingatlanárak gyorsulásának köszönhető: a Budapesten kívüli városok eladó lakóházainak az ára mintegy 4 százalékkal növekedett, míg a különböző községekben elhelyezkedőké 12 százalékkal. Mindazonáltal, ha az erősödés ütemét éves szinten vizsgáljuk, elmondható, hogy a fővárosban történt változás kiemelkedő volt, hiszen mintegy 22,4 százalékos emelkedés figyelhető meg. Ezzel szemben a vidéki községek és városok növekedése mindössze 4 százalékra tehető.

p1.png

Ha az ingatlanárak változását a különböző régiók területére vonatkoztatva figyeljük, megállapítható, hogy két kivétellel relatíve homogén képet kapunk az egyes területekre lebontva. A régiók többségében a városi lakás árak körülbelül 3-5 százalékos emelkedést mutattak a harmadik negyedév során, míg éves szintre vonatkoztatva ez a szám 8 és 12 százalék közé tehető. A régiók közül a legnagyobb emelkedés az észak-magyarországi régióban volt megfigyelhető, ezzel ellentétben a dél-dunántúli régióban egy minimális árcsökkenés volt észrevehető.

regio.png

Összegezve a leírtakat, megállapítható,  hogy az ingatlanárak  növekedése a 2016. harmadik negyedévére vonatkozóan 5,7 százalékos volt, amíg országos szintre vonatkoztatva ez  átlagosan 13,9 százalékos emelkedést eredményezett. 

Forrás: Tájékoztató az MNB lakásárindex alakulásáról a 2016. harmadik negyedéves adatok alapján

 

 

Környezettudatosság az otthonunkban

Manapság az egyik legtöbbet emlegetett téma az éghajlat változás, illetve a környezetvédelem témaköre. Nagyon fontos a környezettudatosság minden téren, így otthonunkban is. A technológia fejlődésének köszönhetően, környezettudatossá varázsolhatjuk otthonunkat a megújuló energiaforrások használatával. De melyek is ezek és vajon mitől hasznosulnak újra? Ha az ember azt  hallja, hogy megújuló energiaforrás, az első asszociációk valószínűleg a csillogó fényes napelemek, valamint az óriási pörgő szélkerekek lesznek. Megújuló energiaforrásról beszélünk, amikor valaminek az erejét úgy aknázzuk ki, hogy közben nem apad el, vagy legalábbis rövid időn belül újratermelődik.

Kutatások eredményeképpen tudhatjuk, hogy a megújuló energia, akár képes lenne a teljes energiaszükségletünket fedezni környezettudatosan. Érdekes tény, hogy 2020-ra egy Európai Uniós rendelkezés értelmében, Magyarország energiafogyasztásának 13%-a kell, hogy ilyen forrásokból származzon.

napkollektor.jpg

Otthonunk környezetbaráttá változtatása során többféle módszer közül is választhatunk. Ilyen például a napkollektor vagy a napelemek felszerelése ( a napkollektor meleg vizet, míg a napelem villamosenergiát állít elő). A környezettudatosság egyenlőre napjainkban sajnos igen költséges vállalkozás, ám pozitív visszacsatolást nyújt a tény, hogy a pénz, amit egyszer ráköltünk, azt rövid időben belül vissza is nyerjük, sőt tovább is gyarapítjuk. Ne legyünk fukarak, ha megtehetjük és segítsük Földünk károsításának csökkentését, hiszen jól tudjuk a környezettudatosság otthon kezdődik.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu