A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Ismerjük meg kicsit közelebbről az olasz bútorokat!

2016. június 14. - Central Home

Az olasz bátorok magukon viselik a barokk stílus vonalait. Sokan giccsesnek tarthatják, de ez inkább művészet. Pontosan, művészileg, precízen kidolgozott formák, díszitések ötvözete. Az olasz bútorok az elegancia és a stílus nagykövetei, egy darab a történelemből. Régen az arisztokrata családok kúriáit díszitették, egyfajta státusz szimbólum volt, mert csak a nagyon gazdag arisztokrata családok engedhették meg maguknak. Ellenben ma már mindenkinek elérhető, bár azt nem árt megemlíteni, hogy ezek a bútorok nem az átlag árban kaphatóak.

 

Pár szót a barokk korstílusról

A barokk a reneszánsz után következő stílustörténeti korszak és korstílus, amely kb. 1600-tól kb. 1750-ig tartott, és bonyolult minták, gazdag díszítés, monumentalitás jellemzők rá. Közvetlenül a manierizmusból fejlődött ki. A barokk késői ága a copf, ill. rokokó stílus. A barokk szó az olasz barocco szóból ered, ami nyakatekert okoskodást jelent. Ez a barokkra jellemző túldíszítettségre és formai bravúrosságra utal.

Lássuk hát a csodálatos bútorokat!

 selene_large.jpg

salma_large.jpg

corona.jpg

lyberty_jpg3jpg.jpg

laura_silver_n.jpg

rokkoko_large.jpg

140917kbrcvz787027.jpg

igea_large.jpg

Ezek az olasz bútorok exklúziv környezetben a legszebbek! Nézzétek meg a lakásainkat és válogassatok kedvetekre, találjátok meg álmaitok otthonát! :)

Következő blogbejegyzésünkben a modern bútorokkal fogunk foglalkozni!

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr128808448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása