A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

A vintage stílus!

2017. február 13. - Central Home

 

 

Évek óta köztudatban van a vintage stílus, viszont tudjuk, mit is takar pontosan? 
Mai blogbejegyzésünk témája a vintage!

 

1437590938_5.jpg

 

Manapság ki ne akarná minél divatosabban, egyedien berendezni, meghitté tenni szeretett otthonát? Rengeteg stílus hódít manapság a lakberendezés témakörében, mint például a skandináv, vintage, vagy az eklektikus stílus. Blogbejegyzésünkben kifejezett figyelmet fordítunk a már évek óta közkedvelt vintage stílusnak. 

 

vintagekep2-1024x811.jpg

 

A vintage stílus nem csak az öltözködésben, hanem a lakberendezésben is divatossá vált. Napjainkban már elengedhetetlenné vált néhány ilyen stílusú elem becsempészése otthonunkba! 

A vintage központi gondolata, hogy új és régi bútorokat keverjünk egymással. Új bútorokat koptatással, csiszolással átalakítsunk, vagy a régi bútorokat egy két modern elemmel felpezsdítsük. Már nem is olyan haszontalan a nagyi régi komódja, igaz? 

 

affordable-vintage-style-wallpaper-ge9458.jpg

 

Fontos megjegyezni, hogy a vintage nem egyenlő a retró stílussal, mivel nem az 50-60-70-es évek felidézésén van a hangsúly, hanem korszakok vegyítésén. A stílus jellemzője az ütött-kopott bútorok, a színek harmonizálása, tükrök és régi stílusú anyagok hangsúlyozása. A vintage kialakításához nem kevés kreativitás és stílusérzék szükséges. Viszont ha ez megvan, akkor garantált a siker! 

 

vintagekep1-1024x716.jpg

 

Hol találhatunk vintage stílusú bútorokat? 

Manapság nem könnyű egyedi bútorokat találni, eltérni a megszokott bútoráruházak kínálatától. Vintage stílusú bútorokat kifejezetten erre szakosodott bútorüzletekben lehet beszerezni (a legtöbb online webáruház), illetve régiség vásárokon, piacokon, adok-veszek csoportokban is rengeteg kincs rejtőzik, potom összegekért! Viszont érdemes szétnézni nagyszüleink, idősebb családtagok padlásain, sokszor a vintage darabokért ki sem kell mozdulni! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr2412253840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása