A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

A siker kulcsa

4+1 tipp, hogyan készítsünk tökéletes fényképet a lakásunkról

2017. február 20. - Central Home

Eladó sorba került a lakásod vagy csak kiadnád? Ha ezt minél előbb el szeretnéd érni, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő színben tüntesd fel otthonodat. A siker kulcsát jelentheti néhány kiválóan elkészített fotó, amely megragadhatja az érdeklődőket. Azonban sajnos a mai napig találkozunk rengeteg olyan ábrázolással, ami inkább hátráltatja a sikeres üzletkötést, ahelyett, hogy előremozdítaná. Ha a lakásukat záros határidőn belül el- vagy ki- szeretné adni, akkor tartsa be a következő pontokat:

1. Tiszta otthon

Igen sajnos ez még mindig nem magától értetődő dolog. Ahogy nézzük az éppen általunk kiválasztott lakás fotóit nem biztos hogy megnyerő lesz számunkra, ha szétdobált ruhákat, bevetetlen ágyat, el nem mosogatott edényeket vagy éppen piszkos asztalt látunk. Hiába lenne amúgy minden rendben a kiszemelt ingatlannal, így még sem biztos,hogy a telefonkagylóért fogunk nyúlni, hogy utána érdeklődjünk.

2. Megvilágítás!

A megvilágítás egy nagyon sarkalatos pontot jelent, ugyanis, ha túl sötét van akkor nem látszik jól a lakás, nem lehet belátni a területet. Fontos ezért, ha van rá lehetőségünk nappali fénynél fotózzuk lakásunkat mivel így sokkal szebben mutat. Amennyiben lakásunk esetleg sötét, kevés fénnyel rendelkezik, úgy használjunk világítást de ne vigyük túlzásba azt. 

3. Megfelelő helyiségek kiválasztása

Egy lakáshirdetésnél elsődleges szempont, hogy a kiadni vagy eladni kívánt ingatlan előnyös oldalát mutassuk. Nem kell csak azért 20-30 fotót mellékelnünk, hogy az érdeklődő teljesen átlássa a lakást, elég ha van 5-6 jól megkomponált fotónk, amely az előnyös részekre fókuszál. Érdemes kihagyni a fényképből a szerkezeti hibákat, a festékmállást, a falrepedéseket vagy az esetleges a beázásokat.

4. Térhasználat

Az előző ponthoz kapcsolódóan pár szót ejtenék a térhasználatról is. Ugyancsak gyakori hiba, hogy a tulajdonos azt szeretné, hogy minél jobban lássa a vásárló a lakást, ezért panoráma képet készít, viszont ez túlzás, hiszen ahelyett, hogy jobban látszódna a tér és a lakás minden pontja, csak összezsúfolódik.

+1: Minőség

Az utolsó és talán legfontosabb pont, nagyon fontos, hogy egy erre alkalmas készülékkel készítsük a képeket, hogy élesek legyenek és szépek. Lehet ez akár a telefonunk vagy a fényképezőnk is, de ha teljesen biztosra szeretnénk menni, akkor érdemes megkérni egy fotográfust, aki kiváló képeket készít nekünk pillanatok alatt, ezzel megkímélve minket minden macerától. 

Íme néhány jól elkészített fotó példaként: 

blogb1.jpg

16464139_1042908392487942_3338883781791580160_n.jpg

blogb2.jpg

16229250_1265060140197649_6725899363693887488_n.jpg

Összefoglalva a leírtakat tehát fő az igényesség, figyeljünk az apró részletekre is, hiszen akár azon is múlhat a siker. A bejegyzésben használt fotók mindegyike a Central Home aktuális kínálatából lett kiválasztva, ha esetleg megtetszett valamelyik keress fel minket honlapunkon www.centralhome.hu oldalon vagy írj nekünk e-mailt  az info@centralhome.hu címre és segítünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr2412275597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása