A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Lakáshack

...avagy hogyan tegyük tágasabbá otthonunkat

2017. március 14. - Central Home

Sziasztok!

Itt a tavasz! A tavaszról először mindenkinek a napsütés, energia, kirándulás jut eszébe, viszont a tavaszi nagytakarításról sem érdemes megfeledkezni! Nagyon sok előnyünk származhat belőle, amelyek pozitív hatással vannak mindennapjainkra is! Ilyenkor érdemes szeretett otthonunkat is tavasziasra hangolni!

Íme összeszedtünk nektek néhány tuti tippet, amivel tágasabbá és tavasziasabbá tehetitek otthonaitokat! :)

1. Lomtalanítás:

A szokásos tavaszi munka általában a nagy lomtalanítással szokott elkezdődni. Minden olyan használati tárgytól, műszaki tárgytól és bútortól érdemes megszabadulni ilyenkor, amit valamiért nem alkalmazunk, vagy egyszerűen már csak nem működik. Miután kiválasztottuk a száműzni kívánt tárgyakat, válogassuk őket két részre, az egyik legyen, ami selejt, a másik pedig, amit még valaki használhat, de nekünk már nincs rá szükségünk.

Tipp: az utóbbi csoportba összeszedett dolgokat tovább tudjuk adni úgynevezett garázsvásárokon, amelyek manapság igen nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen nem csak megszabadulhatunk általa a fölösleges holmiainktól, hanem pénzt is kereshetünk közben, ami azért nem hátrány valljuk be. ;)

garagesale-table.png

 

2. Világosítás:

A tél nem éppen a vidám színek évszaka, gyakran felszereljük ilyenkor lakásainkat szürke, barna, fekete, komor kiegészítőkkel. Na de hát ha egyszer itt a tavasz akkor ezeknek menniük kell. Hiszen a színes és világos textíliák, kiegészítő tárgyak nem csak, hogy jobban passzolnak a tavasz szelleméhez, hanem a kedvünk is jobb tőlük. 

Tipp: Szerezzetek be néhány világos párnát, asztali díszt vagy dekorációs tárgyat, amelyek feldobják egy kicsit a lakás hangulatát! 

 

large_7.jpg

large_8.jpg

3. Növények:

A tél végével ideje ellátogatni a különböző kertészeti áruházakba, hiszen mind jól tudjuk, hogy nincs ami jobban illene a lakásba ilyenkor, mint néhány színes virág és zöld növény. Ezek nem csak a hangulatunkat javítják, de a közérzetünkre is jó hatással van, ráadásul sokkal frissebbnek is tűnik tőle a lakás.

large_5.jpg

Tipp: Szerezz be néhány színes kaspós virágot, vagy készíts egyedi helyet a tavaszi virágoknak és növényeknek. Ilyenkor van éppen szezonja a szép színes tulipánoknak, az élénksárga nárciszoknak és a gyönyörű krókuszoknak is. 

cdd6ad71b824505f8aee298e0718e017_1.jpg

4. Tavaszi falfestés: 

Esetleg felújításra szorul a lakásod vagy költözést tervezel? Érdemes oda figyelni arra, hogy világos színeket válasszunk a fal színének. Lehet élénk vagy sötét színeket is alkalmazni, azonban oda kell figyelni pár dologra, hogy nehogy összenyomja a teret körülöttünk.

Tipp: Amennyiben egy élénk színt választunk fontos, hogy a plafont akkor is valami világos színnel fessük be, hiszen ez így kinyitja a teret, ha pedig mindenképpen sötét színt szeretnél választani, abban az esetben fontos, hogy a megfelelő fókuszpontoknál használjunk világos színt mellé. 

large_6.jpg

3vag.jpg

5.Nyílászárók:

Az utolsó pontba hagytuk az egyik legfontosabb dolgot. Mind tudjuk, hogy az ablak a szoba központi eleme, így, ha nem megfelelően dekoráljuk, akkor teljesen elronthatja a szoba összképét.

Tipp: Ha gyönyörű hatalmas ablakokkal rendelkezünk, érdemes hosszú földig érő sötétítőfüggönyt választani, hiszen nyújtja a teret, vagy ha tehetjük akkor egyáltalán ne is használjunk függönyt, hiszen ez kifelé nyitja a tekintetünket.

large_4.jpg

 

Remélem tudtunk nektek segíteni egy kicsit ezekkel a tippeket a tavaszi nagy hajtás során. Sikeres tavaszi átalakulást és kellemes napsütéses keddet kívánunk minden olvasónak! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr1912337357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása