A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Hogyan szépítsd meg kertedet?

2015. május 07. - Central Home

Otthonunk kertje az a hely, ahova a hétköznapi nyüzsi elől elmenekülhetünk. Egy csendes, békés zug, ahol senki sem zavar bennünket, és kedvünk szerint relaxálhatunk. Ezt a természetközeli helyet még otthonosabbá, és hangulatosabbá varázsolhatjuk pár aprócska trükkel.

A lényeg mindig a részletekben rejlik, így néhány változtatással igazán esztétikussá tehetjük zöld övezetünket. Nézzük is meg, melyek ezek az egyszerű, de látványos megoldások!

Építsünk felfuttatott babból sátrat. Nemcsak érdekes formát ad a háromszögben kialakított növény, hanem még a gyerekek is élvezni fogják az erőd nyújtotta lehetőségeket. Alatta bújócskázhatnak, játszhatnak. Remekül leköthetjük vele a figyelmüket, így mi nyugodtan kávézhatunk, olvashatunk a nyugágyon.

154.jpg

Kisebb-nagyobb poharakból, és egy tetszőleges pohártartóból kreálhatunk magunknak egy kisebb fűszerkertet. Ha elérkezik a rossz idő ne csüggedjünk, ugyanis ezeket a lakásban is ugyanúgy tárolhatjuk, s a megnőtt fűszernövények ráadásul remek alapanyagai lehetnek egy finom ételnek.

146.jpg

Különböző méretű befőttesüvegekből kialakíthatunk mécsestartókat, amelyek romantikus kinézetet kölcsönöznek, mikor leszáll az éj. Szinte kötelező kelléke az együtt töltött, nyugodt perceknek, amelyet párunkkal osztunk meg. Ha fel akarjuk dobni az üvegeket, akkor festhetünk rájuk érdekes mintákat, ezt a feladatkört pedig a gyerekeknek is nyugodtan ki lehet osztani.

mecsestarto.jpg
Rég megunt, elgyötört, fonott kosarunk nem kell, hogy a szemetesben végezze. Keressük elő, és bátran használjuk virágtartónak!

kosarba.jpg

Szedjük össze a kertből a lehullott ágakat, s megfestve szintén vidám látványt nyújtanak. Tulajdonképpen bármit akaszthatunk rájuk, amiről úgy gondoljuk, hogy érdekes és jópofa lehet. Példaként a régi kulcsainkat is ráakaszthatjuk, és máris ötletes szélcsengők büszke tulajdonosai lehetünk.

58.jpg

Tetszenek a kertészetekben kiállított hattyús virágtartó szobrok, de inkább hasznosabb dolgokra áldoznánk fizetésünket? Semmi gond, erre is van megoldás. A befestett régi gumiabroncsok egymáson elhelyezve nemcsak szépek, hanem virágtartóként is tökéletesen funkcionálnak!

49.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr147439564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása