A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Riadó! Izzad a lakás.

2015. június 04. - Central Home

A kánikula jóformán mindenkire negatív hatással van. Melegünk van, izzadunk, fáradékonyabbak és kedvetlenebbek lehetünk, feltéve, ha valaki nem a vízparton tölti el ezt az időszakot, úgy persze mindjárt kellemesebb elviselni a hőséget. A jó idő beköszöntével azonban nemcsak a bőrünk kiált a hűs levegőért.


Sokan szenvednek a lakásba beszorult hőtől. Ez ellen lehet úgy védekezni, hogy bekapcsoljuk a klímát, vagy leengedjük a redőnyöket. De miért pazarolnánk el ennyi energiát a klíma berendezésünkkel, nem is beszélve arról, hogy ez a kellemes megoldás nincsen jó hatással a szervezetünkre sem. A későbbiekben érzékenyekké válhatunk, és könnyebben megbetegedhetünk, ha ezt az eszközt használjuk állandóan.


Ausztráliában egy férfi, bizonyos Dr. Argus Gentle feltalált egy nagyszerű anyagot, amely sokkal nagyobb eredménnyel vissza tudja verni a napsugarakat, mint az eddig használt anyagok.

roof1-angus-gentle_0.jpg

Ez az anyag arra lett kifejlesztve, hogy csökkentse a lakásba bejutó hő mennyiségét. Az elv tükrökön alapszik, vagyis lényege, hogy visszaverje a napsugarakat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a tükör nem képes felmelegedni, fel tud. Azonban ez az anyag a napsugarak hőjének csupán 3%-át engedi átszűrődni, amely teljesen egyedi tulajdonsága. Az eddig piacra dobott tetőanyagokhoz mérve, Mr. Gentle találmánya 50 fokkal hidegebb maradt a többi anyaghoz képest.


Az operaház tetőjén lett először kipróbálva, amely pozitív eredményeket mutatott. Még akkor is működik, ha a belvárosi kosz ellepi ezt az anyagot.


Ha valakit esetleg érdekelne az eredeti cikk, az információk az alábbi oldalon találhatóak meg:
http://www.popsci.com/new-material-could-make-your-roof-cool-even-hot-summer-day 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr357517368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása