A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Shelf styling ...

2015. július 09. - Central Home

Korábban már szólt egy cikkünk az otthoni káosz eltüntetésére szolgáló dobozolásról, írtunk már kerti dekorációs témában, melyben mindennapi eszközöket mutattunk meg egy kicsit más felhasználási szemszögből. Most ismét egy kis dekor szösszenettel készültünk.

A cikkben tulajdonképpen nem más, mint a shelf styling, vagyis a polc, mint dekorációs eszköz kapja a főszerepet. Korábban úgy gondoltunk a lakásunkban fellelhető kisebb-nagyobb polcokra, amelyekre csak úgy rádobálhatunk mindent, ami útban van (erre jó a dobozolás is).  Akár egy szennyes kosár, egyszerű célt szolgál. Azonban a bútorok tudatos kialakításával szobáink új értelmet nyerhetnek. Ahogy a színekkel, a párnákkal, egyéb kiegészítő dekor elemekkel játszadozunk a szobában (mindent a harmónia érdekében), úgy a polcok elrendezése is hordozhat üzenetet önmagában. 


A könyvespolc kialakítása a szoba fő elemévé válhat, ha nem csak szanaszét dobáljuk rajta a tárgyakat, hanem valamilyen szisztéma alapján alakítjuk ki a rajta elhelyezkedő könyveket.

A shelf styling lényege, hogy a könyvek egy tudatosan kialakított, elrendezett képet nyújtsanak, amikor belépünk a szobába. Ez az elrendezés meghatározhatja, hogy a könyvespolcra úgy tekintsünk, mint fő motívum.

Játszadozzunk az elrendezéssel....

Sokféle kialakítás létezik, mindenki a maga szájíze szerint szabhatja a polcokat. 

Van, aki a vízszintes elrendezést egy függőleges sorral töri meg. Esetleg végig csak a függőleges vagy a vízszintes sorok dominálnak, de ezeket kombinálhatjuk egy-egy közbeékelt képpel, szobanövénnyel, különböző textúrájú dobozokkal. Érdekes megoldás az is, ha a könyveket nem a borítójukkal kifelé, hanem a falhoz befelé fordítjuk, így a könyvgerincek nem okoznak színkavalkádot, és egy egyszerű, letisztult képet kapunk. Tökéletesen illik mind a pasztell színekhez, mind pedig a színes szobai elemekhez. Az már más kérdés, ha éppen el szeretnénk olvasni egy könyvet, hiszen nem tudhatjuk, hol bújhat meg rég nem olvasott kis könyvünk. Ennek kiküszöbölése gyanánt a címkézés, és az ABC sorrend megoldást nyújthat. :)

Végső soron összegyűjtöttünk néhány kellemes hangulatú polcot, amelyek ihletet adhatnak a saját könyvespolc kialakításához!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr247612544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása