A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Készüljünk az őszre!

2015. szeptember 17. - Central Home

Noha Budapest még bőven benne jár a nyárutói kánikulában, célszerű már most nekilátni az őszi munkálatoknak házunk vagy lakásunk körül.

autumn-house-251487.jpg
A hideg beköszöntével az ereszcsatornákat, illetve a kinti és benti vízvezetékeket egyaránt fenyegeti a szétfagyás. Ellenőrizzük, nincs-e eldugulva egyik cső sem, az ereszcsatornából rendszeresen távolítsuk el a lehullott faleveleket, a vízvezetekékeket pedig érdemes vízteleníteni.


A lehulló csapadék jelentős károkat is okozhat a tetőszerkezetben. Figyeljünk oda rá, hogy minden tetőcserép épségben a helyén legyen, lapostető esetében pedig időközönként érdemes eltakarítani a ráhullott leveleket, gallyakat.


Győződjunk meg róla, hogy egyik ablakunk, ajtónk sem huzatos. A megfelelő szigetelés nemcsak a kellemes meleget tartja benn, és kordában tartja a villanyszámlát/fűtésszámlát, de megelőzi a penész kialakulását is. Ugyanez vonatkozik a lakás falaira is - akár egy repedés is nagy bosszúságot okozhat a későbbiekben. Érdemes minél előbb cseréltetni vagy javíttatni a nyílászárók szigetelését, de az ablakok esetében praktikus megoldás lehet beruházni vastagabb sötétítőfüggönyökre is.

thanksgiving_fall_decorating_living_room.jpg
Amennyiben még nincs, célszerű beruházni egy füst- és szén-monoxid érzékelőre, saját biztonságunk érdekében, hiszen a legtöbb ehhez kapcsolodó baleset a hideg hónapokban történik.


Ráhangolhatjuk otthonunkat az ősz kellemes meghittségére a berendezés és dekoráció egyszerű felfrissítésével is. Ebben az évszakban az erősebb, meleget árasztó telt színek kerülnek előtérbe, használjunk bátran piros, bordó, barna, narancssárga színű kiegészítőket - a gyertyáktól kezdve a préselt levekből készült díszekig minden igényesen elrendezhető. Elővehetjük nyári nyughelyükről a vastagabb takarókat, párnákat, szőnyegeket, függönyöket.

dried-oranges-cinnamon.jpg
Az őszi illatok rajongói készíthetnek házi illatosítót is a lakásba. Egy befőttesüveg és néhány bárhol beszerezhető fűszer és gyümölcs segítségével pillanatok alatt kellemes illatot varázsolhatunk: remek választás a narancs, fahéj és szegfűszegolaj kombinációja, vagy a narancs, a gyömbér és a mandulaolaj. Kísérletezzünk kedvenceinkkel, és a hatás nem marad el.

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr467794940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása