A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Eladási kisokos

2015. szeptember 30. - Central Home
Nagy fába vágja a fejszéjét, aki ingatlanának eladására szánja el magát. Nemcsak a változó piaci igényekhez kell alkalmazkodni, de a szerteágazó vevői ízlés felmérése sem egyszerű feladat. 
Egy ingatlanhálózat megbízásával megkönnyíthetjük a saját dolgunkat, szakértői segítséggel már gyorsabban vehetők az akadályok. 
Mindenesetre a gyeplő végső soron az eladó kezében van. A következő néhány tanács végigkíséri Önt az értékesítés folyamatán. 

1. Az ingatlan értékének felmérése és az irányár kitűzése

Milyen állapotban van a lakás? Érdemes egy bizonyos összeget ráfordítani a felújításra? Egy tiszta, igényes fürdőszoba, egy működőképes konyha lényegesen növelheti a vételárat - a "frissen felújított" barátságosabb, mint a "felújítandó"! A falak kifestése, vagy a nyílászárók cseréje egyaránt olyan befektetés, ami eladás során megtérül. 
Az árszabás esetében ismét segítségére lehet az ingatlaniroda - a hozzáértő ügynökök a piaci állapotok és a saját szándékainkhoz igazodva tudnak meghatározni egy reális irányárat.

2. Dokumentumok

Már volt szó a blogon az eladáshoz szükséges papírmunkáról, erről részletesebben itt olvashat. Fontos, hogy minden szükséges dokumentum kéznél legyen, hiszen bármikor szükségünk lehet és lesz is rájuk. 

3. Hirdetés

Mivel tűnik ki egy jó hirdetés? A potenciális vevő figyelmét első körben a képek ragadják meg. Fordítsunk időt és energiát jó minőségű fotók készítésére, hiszen egy kép többet mond száz szónál. A lakás legyen barátságos, letisztult, takarított. Ami nekünk bohém és otthonos, az egy érdeklődőnek kaotikus és rendetlen lehet.  A lakásfotózás trükkjeiről itt olvashat többet.
Szerezzük be az ingatlanunk alaprajzát, az érdeklődőknek is fontos szempont a térelosztás. 
Bízhatjuk profi ingatlanosra a hirdetésünk szövegét is, amennyiben azonban mi vállalkozunk a feladatra, figyeljünk a helyesírásra, a megfogalmazásra, a formára.
Emeljük ki az ingatlan előnyös tulajdonságait, de ne essünk költői túlzásokba, a valótlan állításokra előbb-utóbb úgyis fény derül. Hasonló módon nem érdemes eltitkolni a szembetűnő hibákat, ennek a saját hitelességünk láthatja kárát.

4. A beérkező érdeklődések fogadása

Minden ajánlatot, bármilyen komolytalannak tűnhet is elsőre, kezeljünk valódi ajánlatként. Ha körbevezetjük a lakásban a potenciális vevőt, legyen kitakarítva, kiszellőztetve, a felesleges dolgok kerüljenek el a szem elől. Egy bevetett ágy, egy ízlésesen elrendezett nappali minden esetben hívogató látvány.

5. Áralku után

Amennyiben az érdeklődő ajánlatot tesz, és sikeresen megállapodunk vele, kezdődhetnek az adásvétel konkrét lépései. Kötelességünk tájékoztatni vevőnket az ingatlan jelenlegi tulajdonviszonyáról, jogi követelményekről, esetleges terhekről. 
Az adásvételi szerződés ügyvédi ellenjegyzéssel történik, és szükséges hozzá egy 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap, amit a vevő, illetve a vevő ügyvédje kérhet ki a helyrajzi szám alapján. A szerződésben állapodunk meg a vevővel a foglalóról, illetve a teljes vételár kifizetésének időpontjáról is.
Miután a vevő kifizette a vételárat, a tulajdonjog átruházásáról is nyilatkoznunk kell, ehhez szintén ügyvédi ellenjegyzés szükséges.
Az ingatlaneladás valóban hosszadalmas és részletes odafigyelést igénylő feladat. Ha biztosra akar menni, forduljon szakértőhöz - a Central Home ingatlan specialistái készséggel és kimagasló szakértelemmel állnak rendelkezésére! centralhome.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr547870708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása