A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Színek jelentése a lakásban

2017. február 23. - Central Home

Sziasztok! Az előző blogbejegyzések során rengeteget foglalkoztunk azzal, hogyan is rendezzük be lakásunkat, mik az aktuális trendek és örök klasszikusok. A mai napon ehhez kapcsolódóan írtam nektek egy kis szösszenetet, arról, hogy a különböző színek milyen jelentéssel is bírnak. Jó szórakozást kívánok kedves olvasók ;)

Először bele sem gondolunk, de a színeknek óriása hatása van az életünkre, befolyásolják közérzetünket és hangulatunkat is. Nem véletlen, hogy mindegyikőnknek más-más színek tetszenek és más-más színektől viszolygunk. Nézzünk át néhány alapszínt és jelentéseiket! 

Piros:

Talán nem véletlen, hogy felsorolásomat éppen ezzel a színnel kezdtem. Egészen egyértelmű mindenki számára, hogy a piros a szenvedély színe, ezért segít feloldani az érzelmi gátlásokat. A piros tágabb értelemben az élet teljességét jelképezi, így arra biztat, hogy ne félj kimutatni az érzelmeidet. Ugyanakkor nem ajánlatos túl nagy mértékben használni a színt erőssége miatt.

pinterest_12.jpg

Narancssárga: 

A narancs csak úgy, mint a piros egy igazán életteli szín, amely segíti az önkifejezést.Ha fel szeretnéd kicsit dobni otthonodat, nyugodtan használd ezt a színt, ám csak kisebb kiegészítőkhöz, mint például a párna vagy a függöny.

Fehér: 

A fehér a tisztaságot, az egyszerűséget és a letisztultságot képviseli. Manapság nagyon divatos szín a lakástrend területein belül, de még mindig sokan félünk tőle, hiszen legtöbbünknek a "kórházi" jelleg jut róla eszünkbe. Mivel a fehér a legösszetettebb színünk, így bármivel tudjuk kombinálni például kékkel feketével vagy pirossal.

pinterest_13.jpg

Zöld:

Köztudott, hogy a zöld szín nyugtató hatással bír, ezért érdemes használni a lakás minden területén, így megtalálhatjuk a lelki harmóniát egy hosszú, fárasztó munkanap után! 

227954_1.jpg

Kék:

Jelentése nagyon hasonló mint a zöldé, hiszen a kék nyugalmat sugároz, csökkenti a stresszt, éppen ezért nem véletlen, hogy a legtöbben szépnek találjuk valamelyik árnyalatát. :)

pinterest8.jpg

Sárga: 

Fokozza a koncentrációs képességet, így ha tanuló vagy dolgozó szoba kialakítását tervezzük, érdemes ezt a színt választani. Fontos, hogy inkább a világos árnyalatokat részesítsük előnyben, hiszen az élénkebb változatai fejfájást eredményeznek.

A felhasznált képek mindegyike megtalálható a Central Home aktuális ajánlatai között!!! Amennyiben felkeltette valamelyik az érdeklődését, keressen meg minket a www.centralhome.hu weboldalon vagy írjon nekünk e-mailt az info@centralhome.hu címre! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr1512284707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása