A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Loft lakások

2017. március 09. - Central Home

Manapság egyre népszerűbbek a lakáspiacon az úgynevezett loft lakások, de vajon mit is jelent ez a megnevezés egészen pontosan és mik a jellemzői? A mai blogbejegyzésünk során ezen kérdésekre fogunk nektek választ adni és kicsit körbe járjuk ezt a témát.

Kezdjük is talán azzal, hogy mit is jelent a loft lakás kifejezés? A szó eredeti jelentése padlástér vagy padlásszoba. A stílusirányzat eredetileg Londonból indult ki, hiszen Anglia ezen része adott otthont a hatalmas gyáróriásoknak és raktárépületeknek. Az ott dolgozó lakosság ezeknek az épületeknek a padlásterületein voltak elszállásolva, itt éltek. Az ő élethelyzetük volt, ennek a stílusirányzatnak az ihletője. Emiatt fontos jellemző az eklektika, illetve az egyediség.

A loft lakások először az USA-t, majd Nyugat Európát is meghódították és néhány éve már itthon is nagy népszerűségnek örvendenek. Habár mára sokat finomodott a stílusirányzat, egyre inkább közelít a "normál" lakberendezéshez, ha így folytatódik, akkor teljesen beleolvad a hagyományos belsőépítészet kereteibe. 

Egy régi gyárépület vagy raktár beépítése óriási lehetőségeket ad a belsőépítésznek a fantáziája elengedésére, hiszen óriási terekkel rendelkezik, továbbá hatalmas a beltere is. Egy jellegzetes loft lakás alapvetően egylégterű, ám térelválasztó polcokkal vagy paravánokkal, esetleg tolóajtókkal lehet kialakítani több zárt szférát, "szobát" is.

Nézzünk is tehát, hogy néz ki a valóságban egy hamisíthatatlan loft lakás: 

10.jpg

3085.jpg

alom_loft_nagyszeru_aranyokkal_ipari_stilus_otthonosan_09.jpg

letoltes.jpg

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon bejön ez a stílus! Remélem nektek is annyira tetszett mint nekem! Amint láthattátok nincs semmi kötelező szabály, mindenféle szín, stílus és bútor megfelelő lehet, az egyetlen fontos dolog a kreativitás, az egyediség. További kellemes délutánt kívánok nektek kedves olvasók! :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr6012325103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása