A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

A kiadó piac helyzete

CH: változás - Mi történik a kiadó piacon?

2015. február 25. - Central Home

 "Nagy keresleti nyomás van a kiadó piacon" - állítja Yizhaq Ben Ezra a Central Home cégvezetője. Azonban a közeljövőben ez a nyomás nagy valószínűséggel csökkenni fog a cégvezető következtetései szerint.

 Az utóbbi években a válság többek közt azt is eredményezte, hogy több ember lett bérlő, mint tulajdonos. Ez a folyamat vevőtöbbletet okozott a kiadó piacon, így a bérelhető ingatlanok ára jelentősen (átlagosan 20% körül, 1 hálószobás és újépítésű lakások esetén akár 30%-kal) megnőtt. A magyarországi diákság nagy részét sújtotta a fennálló gazdasági helyzet, mivel a kereslet növekedése és így a kínálat csökkenése drasztikusan növelte az ingatlanok értékét. A diákokon belül is inkább a magyarok vannak hátrányosabb helyzetben, mivel nem minden esetben engedhetik meg maguknak financiális szempontokból a magasabb árkategóriájú lakásokat, és így kevésbé felszerelt, rosszabb minőségű lakással kell beérniük ( ~ 40.000 HUF/szoba/hónap). A külföldről érkezett tanulók többsége valamivel nagyobb anyagi támogatásban részesül (állami ösztöndíj, család finanszírozza a tanulmányokat), így meg tudják fizetni a már bebútorozott, jobb állapotban lévő lakásokat is ( ~ 300 euró/szoba/hónap). Azonban a megnőtt árak miatt sokan kénytelenek voltak olyan lakásokat keresni amelyek kevésbé jó állapotúak és esetleg nincsenek berendezve, ezzel is növelve a keresletet az ingatlanpiac azon területén.

bp.jpg

 A Central Home számításai szerint folyamatosan nő a lakásvásárlók száma, és ennek hatására az árak csökkenni fognak a kiadó piacon. Azonban ha mostanában szeretne lakást bérelni bátran keresse fel az erre szakosodott cégek oldalait pl.: rents-property.com, alberlet.hu, ...stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr487217943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása