A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Lakásdekor tippek 1. - A földszínek még mindig divatban!

2016. február 18. - Central Home

Felújításkor mindig jól jön, ha elővesszük a kreativitásunkat. Ha szeretnénk igazodni a trendhez, akkor 2016-ban is a földszínek között érdemes válogatnunk. Ilyen színek például a barna, zöld és vörös árnyalatai.

foldszinek.jpg

Talán kevesen hinnék, de az otthonunkban minket körülvevő színek hatással vannak hangulatunkra és érzelmeinkre. Ezért érdemes tudatosan megválasztani, milyen színűvé varázsoljuk otthonunk helyiségeit. Figyelnünk kell továbbá arra is, hogy milyen fény fajták (mesterséges vagy természetes) és milyen fényviszonyok uralkodnak az egyes szobákban, mert ettől is függ a színérzékelés, és a végeredménynél érhetnek minket kellemetlen meglepetések.

 

Földszínek: a vörös


A vörös színt a melegséggel kapcsoljuk össze. A vörös színnel óvatosan kell bánni szobafestés esetén, mert nagy különbségek vannak a között, ha halványabb és egyben valami más szín megtöri, vagy ha erősebb a festék színe. Íme a különbség:

voros_keves.jpg
Egy halványabb árnyalat jobb választás lehet!

voros_sok.jpg
A vörös túlzott mértékben való alkalmazása viszont negatív hatást is kifejthet hosszabb távon!

Ennek a színnek a hatására gyorsabban ver a szívünk. Ugyan felmelegíthetünk vele egy hűvösebb helyiséget, de túl élénk árnyalata negatív hatást is gyakorolhat, türelmetlenné és nyugtalanná tehet. És itt jön képbe a zöld szín!

Földszínek: a zöld 

A fentiekben említett vörös szín túlzott alkalmazása esetén, a vörös szín komplementer színét, a zöldet adagolva csökkenthetjük annak hatását.

red-walls-and-green-living-room-couches.jpg

A zöld szín a spektrum közepén található, nem véltelenül a harmónia, a regenerálódás, az egyensúlyi állapot színe. :) Az természet, az élet színe, megnyugtatja a szemet, segít kitisztítani a tudatot, csökkenti a kimerültséget és jótékony hatású egyes szívproblémákra is. Így a zöld szín mindenhova odaillik, ahol a megborult harmóniát szeretnénk helyreállítani! ;) Nyugtató hatása miatt azonban legmegfelelőbb helye a hálószobában van!

greenjpg-002b026dfb7691de.jpg

Földszínek: a barna


A barna a föld és a fák színe, így köthető a természet nyugalmához. Az anyaságot, gondoskodást, termékenységet és a szorgalmat jelképezi. Ezek mellett biztonságot is sugároz. A vörös egy halványabb árnyalata vagy az arany feldobhatja ezt a színt, hiszen a barnát is mértékletesen ajánlott alkalmazni.

elegan-living-room-decor-image-zyip.jpg

A barnák mellett egyre keresettebbek a szürke szín árnyalatai is! A szürke a minimál stílus jellemző színe, de minden azon múlik, hogyan és milyen színek mellett alkalmazzuk. Például a piros-fehér-szürke együttes alkalmazásával is különös hangulatot kelthetünk. Lehet a  fal szürke, és a kiegészítők kékek és/vagy zöldek. 

szurke1.jpg

szurke2.jpg

szurke3_1.JPG

A fehér szín örök kedvenc! Ezeket a színeket a klasszikus fehérrel, mely elegáns, letisztult és visszafogott, mindig megtörhetjük. 

Most hogy tisztában vagyunk a színek helyes alkalmazásával, tudatosabban alkalmazhatjuk őket otthonunkban. Jó tervezgetést! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr168396160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása