A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Kisállatok a lakásban

2017. április 10. - Central Home

Sziasztok! A mai napon készítettünk nektek egy blogbejegyzést arról, hogy miképpen is lehet kisállatot lakásban tartani, melyek is a legfontosabb szabályai és mit kell tenni azért, hogy lakásunkra is vigyázhassunk közben. 

Kezdjük talán a legalapvetőbb dologgal, hogy miért is tartunk egy kisállatot? A válasz szinte akármi lehet, azért mert egyedül érezzük magunkat,mert aranyos,mert egy barátra van szükségünk. A válasz nem is olyan lényeges, hogy miért, de egy valamit le kell szögezni, egy állat figyelmet és törődést igényel, foglalkozni kell vele, etetni-itatni kell, orvoshoz kell vinni, és adott esetben sétálni is el kell vinni. Ezeket a feladatokat sokkal körülményesebb elvégezni, ha az állatot lakásban, nem pedig a szabadban tartod. Mi most összeszedtük nektek, hogy mire érdemes figyelni, annak érdekében, hogy mind az állatnak, mind gazdájának megfelelő legyen az 'együttélés' .

0410pets.jpg

1.Elhelyezés:

Az első és legfontosabb dolog, hogy ha állatot hozunk a lakásba, akkor ki kell alakítani neki egy megfelelő kis sarkot, ahol pihenhet és élhet. Például ha kutyát hozunk annak fekhelyre van szüksége, ahol aludhat, ha papagájt, akkor egy megfelelő kalitkára van szüksége, ha pedig halat, akkor értelemszerűen egy akváriumra van szüksége.

0410_akvarium.jpg

2.Gondozás: 

Egy kis állatot megfelelően etetni és itatni kell, a vizét ajánlott naponta többször kicserélni, hogy mindig tiszta és friss legyen. Egy kutyát naponta kétszer ajánlott levinni sétálni, hogy ne szedje darabokra az otthonunkat, míg a macskának macskaalmot kell biztosítani, illetve kaparófát, hogy ne a vadonatúj szófán próbálja ki a körmeit.. Nagyon fontos, hogy meghatározott időközönként el kell vinni őket állatorvoshoz, hogy a kötelező oltásokat megkapják!  

0410macska.jpg

3.Takarítás:

Ahogy már említettem egy állat sok felelősséggel jár, etetni-itatni kell és takarítani kell utána, ugyanis ő nem fog maga után felmosni! Ha levittük kisállatunkat sétálni, utána érdemes lemosni legalább a lábait, hogy ne koszolja össze a bútorokat és a padlót! Mivel az állatoknak hullik a szőrük így érdemes, mind a macska, mind a kutya szőrének ápolására is kellő figyelmet fordítani, hacsak nem szeretnénk, hogy lakásunk egy 'szőrkupaccá' változzon. 

0410kutya.jpg

4.Oktatás:

Mivel a kutya az egyik leggyakrabban tartott állat a lakásban, így külön pontot szentelünk arra, hogy elmondjuk ilyenkor milyen fontos, hogy szobatisztaságra neveljük kedvencünket, sőt, ha van rá lehetőségünk akkor kutyaiskolába is érdemes elvinni, hiszen így engedelmessé válik, és nem akarja majd szétrágni a bútorainkat, virágainkat a lakásban.

0410_kutyasuli.jpg

Mindent egybevetve azt hiszem a legjobb tanácsunk, hogy mielőtt kisállatot hozunk otthonunkba érdemes kétszer jól meggondolni a dolgot, hiszen az állat nem valami játék, amit csak úgy kidobhatunk, ha megrágja a bútort vagy éppen a falra/padlóra piszkít. 

További kellemes, napsütéses hétfő délutánt kívánunk nektek olvasók! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr9012414629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása