A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Függönyök a lakásban

2017. május 09. - Central Home

Sziasztok! A mai blogbejegyzésünk egy kicsit kapcsolódni fogok az előzőekhez, amelyekben azt fejtegettük, hogy mitől válik egy lakás vagy ház otthonossá!

Most ezt szeretnénk tovább folytatni,éppen ezért most rátérünk a lakás azon kiegészítő elemére, amely szinte teljesen új hangulatot tud adni akármilyen szobának, ez nem lesz más, mint a függöny.

Először is tekintsük át röviden a függönyök elterjedésének történetét. Ezen textíliák vagy díszítőelemek megjelenése egészen az 1700-as évekig nyúlik vissza, a barokk korszakára. A függönyöknek már itt is nagy szerepük volt, hiszen nem csak dizájn szempontjából alakították egy szoba kinézetét, hanem funkcionális szerepük is volt, szabályozniuk kellett a beáramló fény mennyiségét. Rendeltetésük az évszázadok alatt nem változott, csupán az anyagok minősége, illetve kinézete lett más. A barokk híres volt a monumentalizmusról, a túldíszítettségről, a finom és drága anyagok használatától. Ez a 'trend' az évek során elkopott és a függönyök lágyabb, olcsóbb anyagokból készülnek manapság, ami viszont a díszítettségét illeti, aszerint találhatunk rengeteg különfélét a boltok polcain. 

Barokk függöny az 1700-as évekből: 

barokk_szoba.jpg

Függönyöket manapság már a lakás bármely helyiségében el lehet helyezni, van ahol kifejezetten ajánlatos és van ahol nem. Nézzük meg például egy konyha vagy egy nappali esetét. Ezen helységekben nem célszerű a relux vagy egy műanyag redőny elhelyezése, hiszen itt egy textil függöny sokkal jobban mutat és sokkal jobban engedi be a fényt, továbbá a kilátást sem korlátozza.

Nézzétek csak ezt a nappalit, hogy a világos függöny mennyire jó kontrasztban van a szoba, valamint a sötétítőfüggöny színével, amelyet este lehet elhúzni, hogy ne szűrődjön be a kinti fény. 

292640.jpg

A nappalin és a konyhán kívül az egyik legnépszerűbb helyiség ahova függöny szokott kerülni az nem más mint a hálószoba. Itt persze teljesen egyénfüggő az elhelyezése, hiszen azon múlik, hogy ki mennyire szeret fényre kelni vagy akár a reggeli madárcsicsergésre. Amennyiben abba a csoportba tartoztok, akik ezt inkább ignorálnák, úgy nektek inkább a redőny használatát ajánljuk. Ha azonban azok közé tartozol aki szeret a reggeli napsütésre felébredni, akkor jó hírrel szolgálhatunk, hiszen a boltok polcain többezer féle függönyből és anyagból választhatsz. Mi most mind a két lehetőségre mutatunk nektek egy-egy példát!

Először egy műanyag redőnnyel vagy rolóval rendelkező szobát mutatunk be. Ez a sötétítési megoldás azért lehet jobb választás, azért mert jobban elszigetel és kevésbé engedi be a fényt a függönnyel szemben. 

21566.jpg

Végül pedig nem utolsó sorban bemutatunk nektek egy olyan hálószobát, amelynek a sötétítése függönnyel lett megoldva!

21610.jpg

Reméljük elnyerte tetszéseteket a mai blogbejegyzésünk!Kellemes délutánt kívánunk nektek kedves olvasóink!

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr3812493085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása