A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Hogyan fotózd ingatlanod?

2015. április 23. - Central Home

Fényképezni bárki tud, gondolnánk!


Kicsit homályosra sikerült? Épp beleszaladt valaki a képbe? Lemaradt az egyik családtagunk, vagy éppen csak a keze látszódik? A mindennapokban apróbb hibáknak számítanak ezek, azonban egy olyan fotónál, amelynek tétje is van, figyelnünk kell a minőségre!

web-nappali-rajz.jpg

Ha eladni kívánt ingatlanunk fényképezésére kerül a sor, a legegyszerűbbnek vélt képbeállítás is okozhat némi fejfását. Tulajdonképpen egy külön szakmának számít az, hogyan is fotózzuk le jól lakásunkat.

Íme néhány fontosabb tipp, amelyekkel ingatlanunk értékét növelhetjük!

Az első fontosabb tudnivaló, hogy maga a fényképezőgép képességei is befolyásolják a fénykép minőségét, így érdemesebb egy olyan készülékre beruházni, amely egy kicsivel komolyabb szerkezet. A nagyobb pixelszám már önmagában is előrelépést jelent, ne hagyatkozzunk csupán régi telefonunk kamerájára.


Ha már elérted, hogy az olvasó megnézze a hirdetésed, akkor legyen rend kívül-belül is! Egyszerűnek hangzik, ugye? Mégis sokan felejtenek el ügyelni a részletekre.


Ha a lakáshoz tartozik kert, esetleg udvar, legyen az kicsi-nagy nem számít! Fontos, hogy gondozott kinézetet mutasson. A fű legyen rendszeresen levágva, s ne legyen szétdobált hulladék, a gumiabroncsok, roncsautók, vagy az építkezésből megmaradt téglarakás lehetőleg ne képezze az udvar részét!


Miután rendbe szedtük a kültéri dolgokat, következhet a belső rendrakás. Amikor készítjük a képet, figyeljünk arra, hogy ne legyen se túl sötét, se túl világos, így a függönyök legyenek szépen elhúzva. A legjobb megoldás a természetes fény, azonban erre rásegíthetünk a villanyunkkal is, ha azzal szebb fényhatást tudunk elérni.

A szobákat igyekezzünk minél nagyobb szögben beteríteni, az üres sarkok pedig másodlagos funkciót töltsenek be.

Nem tesz túl jó benyomást az érdeklődő felé, ha a nappaliban, vagy akárhol máshol száradó ruhák tündökölnek a képen, így a mosókonyha, vagy annak hiánya ellenére sem engedhetjük meg magunknak, hogy a ruhaszárító elvigye a kép hangulatát. Lehetőség szerint tehát a tiszta ruha helye a szekrényben, míg a mosatlané a szennyestartóban van.

Mondani se kell, hogy a fokozott tisztaságra is szánjunk időt. A bevetetlen ágyak, a szétszórt játékok, valamint a felhajtott WC ülőke sem fest túl jó képet a házigazdákról. Ne feledjük, hogy egy hirdetés megtekintése egy igen személytelen művelet, így az érdeklődő csakis arra tud alapozni, amit lát!

Mindezen praktikák mellett érdemes sorrendben fényképeznünk, és ne sajnáljuk a kockákat, minél több képet készítünk az eladni kívánt lakásról, és annak környezetéről, annál pontosabb képet kaphat a vásárló!

- A házat érdemes kívülről 45 fokos szögből fényképezni, illetve olyan sorrendben, ahogyan megközelítjük.
- A bejárati ajtónál kezdjünk a lakás bemutatásakor, s haladjunk befelé. Gondoljunk arra, mintha először tekintenénk meg a helységeket.
- A gépet tartsuk egyenesen, és ha véletlenül homályos képet sikerült készítenünk, akkor próbálkozzunk egészen addig, amíg kellőképpen éles lesz a fénykép.
- Fénnyel szemben érdemes vakut használni.
- A képek mérete ne legyen nagyobb pár száz kbyte méretűnél, ugyanis a mai technikával könnyen ránagyíthatunk mindenféle gond nélkül a képekre.

Ha valaki teljesen biztosra akar menni a képeket illetően, akkor javasolt egy profi ingatlan fényképészt felbérelni, azonban sokat javíthatunk mi magunk is a képek minőségén, ha a fent említett tanácsokat megfogadjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr927383892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása