A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

CSENDES SZÖRNYETEGEK !?

2015. április 30. - Central Home

Sokan bele se gondolnak, hogy allergiájuk kiváltó oka akár az otthoni környezet is lehet. Sok olyan mérget fellelhetünk otthonunkban, amelyekről eszünkbe se jutott volna, hogy káros hatással lehetnek egészségünkre. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy melyek ezek a káros anyagok, és hogyan szabaduljunk meg tőlük.

Penész


Nagyon könnyen ki tud alakulni, azonban annál nehezebb eltüntetni ezt a makacs gombafajtát a lakásunk falairól. Egyáltalán nem szép látvány, és ha nagyon elterjed, akkor nemcsak, hogy dohos szagot áraszt magából, hanem ezzel együtt mérgezi a levegőt, és vele együtt a szervezetünket is. A penészes felületet legjobb, ha penészölővel, vagy valamilyen speciális fertőtlenítő szerrel alaposan megsúroljuk, majd megpróbáljuk feltárni a penészedés okát. Ez a méregfajta ugyanis általában nyirkos, meleg helyeken alakul ki, így a gyakori szellőztetéssel van esélyünk a megfékezésére. Tehát a legjobb módszer, ha a helységek páratartalmát próbáljuk meg kordában tartani.

penesz.jpg

Azbeszt


Leginkább az 1920 és 1970-es évek közötti időkben használták ezt az anyagot az építkezések során, ma már annyira nem jellemző, azonban némely lakásban, házban még mindig fellelhető. Az eladónak kötelessége közölni a vásárláskor, hogy az építés során használtak-e azbesztet, így, ha tudomásunk jut róla, akkor azonnal el kell távolíttatnunk, ugyanis ez az anyag rendkívül mérgező. Gyúlékony, és a mikroszemcsés szálait belélegezve tüdőrákot is kaphatunk, tehát nem árt óvatosnak és körültekintőnek lenni ez ügyben.


azbeszt.jpg
Radioaktív részecskék


Ritkán fordul elő, de mégis a legveszélyesebb anyag a szervezetre nézve. Észre sem vennénk, ha véletlen kapcsolatba kerülnénk valamilyen úton-módon ezzel az anyaggal, ugyanis se szaga, se íze nincsen. A levegőbe, majd onnan a házunkba legegyszerűbben úgy juthat, ha szállítás közben az azt tároló burkolata megsérül, és onnan kezd el kiszivárogni. Új lakás vásárlásakor érdemes egy szakértővel bevizsgáltatni a helységeket, nehogy a későbbiekben problémánk származzon ebből. Hiszen a mondás is úgy tartja, hogy jobb félni, mint megijedni! :P

radioa.jpg

Ne feledjük, hogy egészségünk érdekében tartsuk otthonunkat rendben: gyakran takarítsunk és szellőztessünk, ugyanis az észrevétlen bacilusok seperc alatt megtámadhatják otthonunkat, melyek allergiás reakciókat is okozhatnak nálunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr327409242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása