A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Adventi készülődés

2015. november 26. - Central Home

Már csak néhány nap és megérkezik Advent első vasárnapja. Ilyenkor veszi kezdetét a nagyszabású karácsonyi készülődés, amiről sokaknak csak a bonyodalmakkal járó fejfájást juttatja eszébe. Következő cikkünkben bemutatunk néhány tippet, amellyel a stresszből egy kis kreativitással igazi ünnepi hangulat varázsolható.

Naptár

Az adventi naptárak ötlete egy német gyártulajdonostól, Gerhard Langtól származik.  Kisfiúként már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok miatt. Édesanyja ezért érdekes és meglepő játékot talált ki: egy kemény papírlapot huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darabcsokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet-egyet közülük. Gerhard felnőttként üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab csokoládé vagy cukorka volt elrejtve, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá. (x)

Ma már a tucatszámra kapható, jellemtelen bolti adventi kalendáriumok helyett használjuk a fantáziánkat! Egy óra ráfordításával elkészíthetjük a saját adventi naptárunkat mindennapi otthoni kellékekből, legyenek azok papírzacskók, vécépapír-gurigák, gemkapcsok, borítékok vagy akár képeslapok. Remek program hétvégére, és még a gyerekek is élvezhetik.

Nézze meg galériánkban naptárötleteinket, egy rövid útmutatóval az elkészítésükhöz!

Koszorú

Az adventi koszorú története nem olyan régi, mint gondolnánk. Az ötlet XIX. századi, egy Johann Heinrich Wichern nevezetű német protestáns lelkésztől származik, aki úgy próbálta karácsonyig múlatni az időt, hogy minden egyes istentiszteleten újabb és újabb gyertyát tűzött a csillárkoszorúba, karácsonyig összesen huszonnégyet. A szokás hamar elterjedt, de a gyertyák száma mára négyre redukálódott. (x)

Nem kell keseredniük azoknak, akik kevésbé kedvelik az élő növényekből készült adventi koszorúkat. Rengeteg elrendezésben gyújthatjuk meg a négy gyertyát, egyik mutatósabb, mint a másik. 

Nézze meg őket a galériában!

Ahogy telnek a hetek, egyre több karácsonyi ötlettel jelentkezünk majd a megszokott ingatlanhírek mellett, ezért érdemes figyelemmel követni a blogot, illetve az egyéb közösségi felületeinket, hogy ne maradjon le semmiről! 

Jó készülődést mindenkinek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr958116038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása