A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Mit remélünk az idei évtől?

2016. január 07. - Central Home

A tavalyi év második felétől, augusztustól, kissé lelassult az ingatlanok adás-vételének piaci dinamikája.

A kezdeti erős élénkülés lanyhulni kezdett, viszont ez nem akadályozta meg a hazai piacot abban, hogy a gazdasági válság utáni legproduktívabb évet hagyjuk magunk mögött 2015 végeztével az ingatlanszakmában.

Ez a dinamikai változás egyelőre még nem sok érdemi információval szolgál a 2016-os év kapcsán.

A stagnálás folytatódhat hónapokon keresztül, tranzakciószám csökkenés viszont a jelen pozitív gazdasági helyzetének, illetve a decemberben a kormány által bejelentett piaci változásoknak köszönhetően nem fog bekövetkezni.
Sőt, feltehetőleg a második negyedév elejére, március-április környékére ismételt erősödés várható, az új építésű lakóingatlanok piacán (a „CSOK” lakástámogatásnak köszönhetően).

A korábbi 27%-ról immáron 5%-ra csökkentett – 2016. januárban életbe lépő – áfaváltozás is pozitív irányt jósol az idei évre.

Viszont ne legyünk telhetetlenek, hiszen mint korábban említettük, a 2015-ös évvel minden szempontból elégedettek lehetnek a hazai ingatlanpiaci szereplők.

Bízzunk benne, hogy az idén életbe lépő változások egy még sikeresebb évet garantálnak számunkra!

2016.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr48248842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása