A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Környezettudatosság az otthonunkban

2017. február 07. - Central Home

Manapság az egyik legtöbbet emlegetett téma az éghajlat változás, illetve a környezetvédelem témaköre. Nagyon fontos a környezettudatosság minden téren, így otthonunkban is. A technológia fejlődésének köszönhetően, környezettudatossá varázsolhatjuk otthonunkat a megújuló energiaforrások használatával. De melyek is ezek és vajon mitől hasznosulnak újra? Ha az ember azt  hallja, hogy megújuló energiaforrás, az első asszociációk valószínűleg a csillogó fényes napelemek, valamint az óriási pörgő szélkerekek lesznek. Megújuló energiaforrásról beszélünk, amikor valaminek az erejét úgy aknázzuk ki, hogy közben nem apad el, vagy legalábbis rövid időn belül újratermelődik.

Kutatások eredményeképpen tudhatjuk, hogy a megújuló energia, akár képes lenne a teljes energiaszükségletünket fedezni környezettudatosan. Érdekes tény, hogy 2020-ra egy Európai Uniós rendelkezés értelmében, Magyarország energiafogyasztásának 13%-a kell, hogy ilyen forrásokból származzon.

napkollektor.jpg

Otthonunk környezetbaráttá változtatása során többféle módszer közül is választhatunk. Ilyen például a napkollektor vagy a napelemek felszerelése ( a napkollektor meleg vizet, míg a napelem villamosenergiát állít elő). A környezettudatosság egyenlőre napjainkban sajnos igen költséges vállalkozás, ám pozitív visszacsatolást nyújt a tény, hogy a pénz, amit egyszer ráköltünk, azt rövid időben belül vissza is nyerjük, sőt tovább is gyarapítjuk. Ne legyünk fukarak, ha megtehetjük és segítsük Földünk károsításának csökkentését, hiszen jól tudjuk a környezettudatosság otthon kezdődik.

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr512190384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása