A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Hogyan találjuk meg a tökéletes albérletet?

2017. február 27. - Central Home

Kiadó lakást keresel és tökéletes albérletet szeretnél? Előfordult már, hogy csőbe húztak a tulajdonosok, hogy hirtelen felindulásból rosszul döntöttél és nem vetted észre a problémákat az albérlettel? Akkor figyelj, mivel  a mai blogbejegyzésünk során  összeszedtünk néhány tuti tippet, amire érdemes fókuszálni, ha a legjobb lakást szeretnéd kiválasztani!

Az első kérdés, ami mindenkiben felmerül ilyenkor, hogy milyen is a tökéletes albérlet, mik a paraméterei? A válasz igen egyszerű, nincs olyan, hogy tökéletes lakás, mivel mindenkinek más és más az igénye. Azonban akadnak sarkalatos pontok, amit az egyéni igényeken felül, mindenkinek meg kell vizsgálnia tüzetesen, ha a megfelelő albérletre pályázik.

szerencsekrajcar1.jpg

Elsősorban el kell döntenünk magunkban azt, hogy egyedül vagy másokkal szeretnénk lakni, egyáltalán, hogy megengedhetjük-e a pénztárcánknak az önálló albérlet lehetőségét. Ha ez meg van, akkor a következő lépés az, hogy el kell dönteni, hogy körülbelül mekkora lakásra gondolunk és mennyit vagyunk hajlandóak rááldozni a pénzünkből. Majd ezután körül kell nézni az aktuális ajánlatok között, hogy ne legyenek irreális elvárásaink.

homecentral.png

Sikerült az alapvető kérdésekben döntést hoznod vagy hoznotok? Akkor itt az ideje nekilátni a kutatásnak. Érdemes azzal kezdeni, hogy összeírod, hogy egészen pontosan mik is az elvárásaid, például: hol helyezkedik el, mennyi szobával rendelkezzen vagy éppen  hogy mi legyen a maximum keret amit rászánsz a lakásra.. Ha mindezek alapján találsz egy megfelelőnek tűnő albérletet, nyúlj a telefonkagylóért és azonnal tárcsázz, hiszen a jó albérletek gyorsan elkelnek! Szerezz információt azokról a fontos szegmensekről, amelyek a hirdetésben nem szerepeltek ( például, hogy mennyi kauciót kell fizetni, vihető-e kisállat, vagy esetleg, hogy lehet-e dohányozni). Amennyiben ezek után is szimpatikus a lakás, nincs más hátra, mint hogy egy előre megbeszélt időpontban megtekinted azt.

Mire kell a lakásnéző túrán figyelni? Mint ahogy az előbb is írtam könnyen elsodorhat minket a lendület, éppen ezért érdemes magunkkal vinni egy effektíve külsős embert, aki segít reálisan dönteni! Mindig figyeljünk a falak, a padló állapotára, ellenőrizzük a nyílászárókat, vizsgáljuk meg, hogy mennyire gépesített, illetve bútorozott a lakás. Ezenfelül szerezzünk be minden fontos információt a környékről, illetve a szomszédokról, a házról! Ha ezt megtettük az utolsó és legfontosabb kérdés: El tudod képzelni, hogy itt fogsz élni?! Ha ezt megválaszolod, akkor döntöttél is! Amennyiben, nem ez a számodra megfelelő hely, ne keseredj el, folytatni kell a keresést, amíg nem találod meg az ideális albérletet! 

blogbej.png

Remélem blogbejegyzésemmel segítettem neked. Amennyiben még nem találtál tökéletes lakást, nézz körül a weboldalunkon, a www.centralhome.hu-n. Sikeres albérletvadászatot kívánok! :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr8512297959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása