A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Otthon Melege Program 2017

2017. március 08. - Central Home

2017-ben folytatódik az Otthon Melege Program, amelynek keretén belül a pályázók nulla százalékos visszatérítendő hitelt vehetnek fel, a támogatási körbe minden olyan eszköz belefér, amellyel legalább 1 KW energiát meg lehet spórolni- így például a klímára is vonatkozik- nyilatkozta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az Otthon Melege Program, egyébként 2016 őszén startolt és azóta több mint 125 ezer családot érintett. 

green_home.jpg

Pályázatot nyújthatnak be a lakóközösségek, társasházak, családi ház tulajdonosok és magánszemélyek. Nézzük, hogy milyen paramétereknek kell megfelelni egy magánszemély esetében.

A pályázatra akkor lehet jelentkezni, ha...:

  • Ha a ház 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig ki lett adva az építési engedélye.
  • ha önálló családi lakás (egylakásos),
  • maximum 135 nm fűthető felülettel rendelkezik,
  • ha a családi ház a magánszemély birtokában van és a pályázat benyújtása előtt lakott volt,
  • valamint, ha a pályázatot megelőző 10 évben nem nyert hasonló tendert.

Az Otthon Melege Programon keresztül különböző tevékenységekre lehet alaptőkét szerezni. Ilyen a nyílászáró csere, a hőszigetelés fejlesztése, a fűtés korszerűsítése, illetve a napelem vagy napkollektor beépítése.

A családi házaknál 500 forinttól 10 millió forintig igényelhető a támogatás, míg a lakások esetében ez a szám egy kicsit kisebb, 500 ezer forinttól 7 millió forintig terjed.  Azonban itt fontos megjegyezni, hogy a sikeres pályázathoz 10 % önrésszel kell rendelkezni minden tendert benyújtónak.

Nyilván, itt is, mint mindig vannak olyan esetek, amikor valakit kizárnak a pályázat lehetőségében és ezek ebben az esetben a következőek: ha az adott személy 60 napon túlmenő lejárt bármilyen köztartozással rendelkezik,  ha a pályázat elbírálásához vagy értékeléséhez bármilyen szinten köze van, ha kiskorú vagy cselekvésképtelen természetes személy, továbbá, ha nem rendelkezik jogerős magyar adóazonosító jellel.

A teljes magyarországi program két részre van osztva, az egyik felét képzi a Budapesti régió, ahol mintegy 9,4 milliárd forinttal startolhat a program, míg a másik felet értelemszerűen az ország többi része teszi ki, itt 105 milliárd forint a keret.

A pályázatokat  2017. július 01-től lehet benyújtani, a forrásösszeg kimerüléséig. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr2912322521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása