A belvárosi ingatlanok specialistája!

Central Home

Central Home

Hozzuk ki a maximumot a kis lakásokból is!

2015. október 22. - Central Home

Budapest a panellakások városa.  Azt hinnénk, hogy aki huzamosabb ideig élt 20-30 négyzetméteres lakásokban tudja, hogy egy panellakó legnagyobb erénye a helytakarékosság, de elég csak szétnézni az ingatlanhirdetések között ahhoz, hogy a hajunkat tépjük a zsúfolt, kaotikus kinézetű zuglakások láttán. Pedig a rossz helygazdálkodás csapdája könnyen kikerülhető – a következőkben néhány ötletes megoldást mutatunk be, amellyel apró helyekből is kényelmes lakóterek varázsolhatók.

sved1.jpg

Falak

Ízlés dolga, de lehetőség szerint felejtsük el a csiricsáré, harsányan színes falakat. Kis szobák esetében a fehér az ideális szín – nemcsak optikailag tágítja a teret, de letisztult, rendezett hatást kelt, nem beszélve arról, hogy mindenhez passzol. Hasonlóan egyszerű, de nagyszerű választás a szürke, a drapp vagy esetleg a kávé szín.

Berendezés

Kerüljük az aránytalanul nagy bútorokat. Hiába gyönyörű az óriási kanapé, ha mozdulni sem lehet majd tőle a nappaliban. Inkább igyekezzünk a lakás arányaihoz igazodni, a bútorokat célszerű a fal mellett, a szoba végében elhelyezni, hogy ne törjék meg a teret a kelleténél jobban.

tiny-living-room-for-apartment.jpg

Világosabbá tehetjük a lakást tükrök felszerelésével is.

Ne aggassunk minden létező üres felületet képekkel, egy-egy jól elhelyezett festmény vagy fotó jobban mutat, mintha faltól falig sorakozva nyomná össze a szobát hatszáz műalkotás.  Ha mégis többet szeretnénk szemlére tenni, ügyeljünk arra, hogy a képkeretek megközelítőleg azonos méretűek és színvilágban is hasonlóak legyenek.

Tárolás

Ha van rá módunk, egy gardrób kialakításával eltüntethetjük a nem, vagy csak ritkán használt tárgyakat, a tisztítóeszközöket és egyebeket, ezzel rengeteg helyet felszabadítva a lakás többi részében.

Polcokat szerelhetünk a bejárati ajtó fölé, de az ágy felett is jól mutatnak, vagy ha elfér, akár a fürdőszobai szekrény mellett is.

Polcra, szekrény tetejére, lépcső, ágy alá kerülhetnek tárolódobozok. Hasznosnak fognak bizonyulni, hiszen amellett, hogy fillérekért hozzájuk lehet jutni, nagyon sok apróság elrejthető bennük, és dísznek sem utolsók.

Elválasztás

Fontos a privát szféra, akármilyen szerény. Egylégterű lakások esetében is megoldható a térelválasztás úgy, hogy ne veszítsünk a tágasság látszatából.

teenyapart2.jpg

Nagyobb belmagasság esetén érdemes lehet galériát kialakítani, akár hálószoba, akár tárolás céljából.  

Elkülöníthetünk a nappalitól egy háló részt akár függönnyel, paravánnal vagy könnyebb tolóajtóval, de ha kétoldalú könyvespolcot vagy kihúzható ruhásszekrényt helyezünk el a kijelölt nappalink és hálószobánk közé, még plusz telepakolható helyet is nyerünk.

Végső soron a helytakarékosság a kreativitásról szól – ne féljünk kihasználni a bútoraink adta lehetőségeket, bármi lehet többfunkciós!

Ha Ön mint a praktikus megoldások híve kedvet kapott egy garzonlakáshoz, vagy éppen túladna a sajátján, forduljon hozzánk bizalommal! Mi segítünk bármiben :)

closetoffice.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://centralhome.blog.hu/api/trackback/id/tr448012223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása